Banc Sabadell premia Romain Quidant i Borja Ibáñez per la seva contribució a l'enginyeria i la biomedicina


  • Comparteix:

Romain Quidant ha guanyat el 1r Premi Fundació Banc Sabadell a les Ciències i l'Enginyeria mentre que Borja Ibáñez s'ha endut el 12è premi a la Investigació Biomèdica. Quidant ha estat reconegut per la creació d'unes pinces 'nano' que permeten la manipulació de partícules sense modificar-les i Ibáñez ha rebut el premi per un projecte de prevenció i tractament de malalties cardiovasculars. Els dos premiats han rebut aquest dimarts el reconeixement a la seu del banc a Sant Cugat.

1r Premi Fundació Banc Sabadell a les Ciències i l'Enginyeria
El doctor Quidant, de l'Institut de Ciències Fotòniques de Barcelona (ICFO), ha estat escollit entre 41 candidatures per 'les seves aportacions en el camp de la nanofotònica, entre les quals destaquen les seves pinces 'nano' que permeten atrapar i moure partícules sense modificar-les'. El científic ha agraït l'impuls que suposa el guardó a la investigació.

Romain Quidant

Haver guanyat aquest premi és un reconeixement immens tant per a mi com per a l'equip d'investigació. És una bona de manera de compartir amb la gent la feina que fem.


Aquest nou premi a les Ciències i l'Enginyeria té la col·laboració del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) que presideix el professor i també president del jurat del premi, Andreu Mas-Colell.

12è Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Biomèdica
El doctor Ibáñez, del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars (CNIC), ha estat escollit entre 58 candidatures per 'la seva contribució a la lluita contra les malalties cardiovasculars' a través de 'la translació dels coneixements bàsics i tecnològics a la prevenció i tractament d'aquesta patologia'. Ibáñez ha posat en valor rebre aquest reconeixement.

Borja Ibáñez

Rebre aquest premi és un reconeixement enorme a la investigació de les malalties cardiovasculars.


El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha lliurat els dos premis, dotats amb 50.000 euros i una escultura i que reconeixen investigadors que duen a terme la seva tasca a l'Estat espanyol.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, i l'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, han assistit a l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.