El Monestir de Sant Cugat acollirà la inauguració dels actes commemoratius dels 50 anys de la UAB


  • Comparteix:

L'acte tindrà una celebració en clau local / Foto: Premsa Local

L'acte tindrà una celebració en clau local / Foto: Premsa Local

El Monestir de Sant Cugat serà l'escenari del tret de sortida dels actes commemoratius dels 50 anys de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ho ha anunciat la rectora del centre, Margarita Arboix, arran de la reunió mantinguda aquest dimarts amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. L'acte al Reial Monestir serà el 21 de setembre i coincidirà amb la cerimònia inaugural del curs 2017-2018. L'exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza farà la lliço inaugural.

La primera inauguració de curs de la UAB, el 1968, va ser al Monestir de Sant Cugat, un indret on l'Autònoma vol retornar per commemorar el mig segle de vida del centre universitari ubicat a Bellaterra.

El programa dels 50 anys s'allargarà durant el curs 2017-2018 amb un acte central el 6 de juny, amb motiu de la data exacta de creació de la UAB. Per Arboix, els actes commemoratius han de servir 'per replantejar-nos la universitat del futur'.

La rectora va aprofitar la trobada al Palau de la Generalitat amb el president per exposar la preocupació per la manca de finançament del món universitari català, i en especial, de la UAB. La fuga de talents o l'envelliment de les infraestructures fan més urgent, segons Arboix, establir un sistema de finançament just i perdurable en el temps.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.