Una setantena de persones exposa el seu cas en la primera assemblea oberta del Sindicat de Llogaters


  • Comparteix:

L'assemblea ha tingut lloc a la plaça del Coll / Foto: Facebook del Sindicat de Llogaters

L'assemblea ha tingut lloc a la plaça del Coll / Foto: Facebook del Sindicat de Llogaters

Una setantena de persones s'ha reunit aquest dijous en la primera assemblea oberta del Sindicat de Llogaters de Sant Cugat per exposar els seus casos particulars i reivindicar mesures per no haver de marxar de la ciutat. Segons el sindicat, l'experiència ha servit 'per veure que no estan sols' i per 'conscienciar-se encara més' que han de posar-se a treballar 'immediatament' per fer visible aquest problema.

La portaveu del sindicat, Mariona Sòria, explica a Cugat.cat que l'experiència ha estat molt bona per sortir de l'anonimat com a llogaters i que els anima a començar a treballar.

Mariona Sòria

D'una banda, estem molt contents perquè podem començar a treballar i, de l'altra, també espantats perquè hem vist l'abast del problema a Sant Cugat.


Sòria també assegura que hi han assistit persones de totes les edats i de perfils diferents i que l'habitatge a Sant Cugat 'és un problema transversal, de totes les generacions'. Segons Sòria, han explicat el cas de joves que han hagut de marxar de la ciutat per no poder pagar els preus de lloguer, persones de classe mitjana que no arriben a final de mes i gent gran amb mobilitat reduïda que no poden permetre's un habitatge adaptat. La portaveu exposa la seva estupefacció amb les històries que s'hi han explicat.

Mariona Sòria

Ens vam quedar petrificats sentint segons quines històries que a Sant Cugat semblava que no passaven: persones amb ingressos de classe mitjana que no arriben a pagar el lloguer i persones que pateixen abusos clamorosos dels propietaris.


El sindicat es planteja ara definir diverses comissions per començar a treballar amb la participació de la ciutadania. També estudien fer una acció a la ciutat abans que acabi aquest mes per visibilitzar el problema.

La segona assemblea oberta serà al setembre amb l'objectiu de proposar solucions i reunir-se amb l'Ajuntament per demanar mesures concretes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.