La bombona de butà costa des d'avui 14,88 euros, un 32% més que al 2016


  • Comparteix:

El preu de la bombona acumula sis pujades consecutives / Foto: ACN

El preu de la bombona acumula sis pujades consecutives / Foto: ACN

El preu de la bombona de butà ha pujat un 32% en un any. Des d'aquest dimarts comprar-ne una costarà als usuaris 14,89 euros, 3,62 euros més que al juliol passat. La Direcció General de Política Energètica i Mines del Ministeri d'Energia actualitza el preu bimestralment. En aquest context, Facua - consumidors en Acció ha reclamat al govern espanyol que estableixi altres instruments de càlcul en la revisió de les tarifes que garanteixin la protecció dels interessos econòmics de tots el consumidors i evitin preus excessius.

Des del juliol de l'any passat, el cost del butà ha acumulat sis pujades consecutives. El 20 de setembre es va fixar el seu valor en 11,73 euros; el 15 de novembre en 12,29 euros; el 17 de gener en 12,89 euros; el 21 de març en 13,52 euros i el 16 de maig en 14,19 euros.

Facua recorda que el màxim històric de la bombona han estat els 17,50 euros que pagaven els usuaris durant gairebé la meitat de la dècima legislatura, entre el 14 de maig de 2013 i el 16 de març de 2015.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.