El CAP Valldoreix creu que la gratuïtat de la píndola de l'endemà podria facilitar-ne l'accés als usuaris


  • Comparteix:

Els centresd'assistència primària estan però al¡espera de rebre informació del departament de Sanitat

Els centresd'assistència primària estan però al¡espera de rebre informació del departament de Sanitat

El CAP Valldoreix podria veure amb bon ulls el projecte de poder dispensar gratuïtament la píndola del dia després. Des del CAP esperen que això faciliti l'accés a aquestes pastilles un cop prescrites pel metge però que no contribueixi a la reducció dels mètodes preventiu. Tot i això, els centres assistencials de Sant Cugat estan a l'espera que se'ls informi més àmpliament per part del departament de Sanitat.

Els responsables del CAP Valldoreix es mantenen a l'espera de saber si s'implementa o no aquesta mesura i amb quins criteris es fa. De fet, tot i avançar que el projecte no els sembla malament a priori, des d'aquest centre assistencial estan a l'espera de rebre la informació directament del departament de Sanitat.

Amb tot, el director del CAP de Valldoreix, Marc Matarrodona, creu que pot ajudar a que la gent, un cop prescrites les pastilles finalment les pugui adquirir i se les prengui.

Marc Matarrodona

Confiem que no canviï les conductes de la gent, que no s'ho prenguin com si fos un métode anticonceptiu més. El que si que podria fer la nova mesura és que la gent se la prengués un cop preescrita


Fins ara, aquesta píndola es prescriu com una recepta normal no finançada i d'un cost aproximat de 18 euros, fet que dificulta, en alguns casos, que les usuàries les acabin comprant. Marc Matarrodona ho explica.

Marc Matarrodona

Actualment la píndola s'adquireix amb una recepta normal no financiada, blanca. Es va la farmàcia i allà te la compres amb la recepta. Ës una capsa de dues pastilles. La primera te l'has de prendre quan abans millor i la segona al cap de 12 hores.


El director del CAP ha remarcat que aquesta píndola és més eficaç si es pren immediatament després de la relació sexual, i que per això és important facilitar-ne l'adquisió.

D'altra banda, Matarrodona també ha volgut recordar que la píndola de l'endemà no es un mètode anticonceptiu com pot ser un preservatiu i que ha de ser usada només en cas d'emergència i com a últim recurs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.