Jaume Clavell diu adéu a 10 anys com a Síndic de Greuges de Sant Cugat


  • Comparteix:

Jaume Clavell és síndic de greuges des de 2007

Jaume Clavell és síndic de greuges des de 2007

El mandat del Síndic de Greuges de Sant Cugat, Jaume Clavell, acaba aquest juliol i suposarà el punt final d'una tasca que l'ha portat a defensar la ciutadania durant 10 anys. Clavell, en declaracions a Cugat.cat, ha posat en valor la feina feta i ha avançat que el ple de setembre nomenarà el nou responsable. Fins llavors, Clavell estarà en funcions. El síndic és un càrrec que es pot ostentar durant un màxim de dos mandats de cinc anys i que Clavell ha ocupat des de 2007, quan es va crear aquesta figura a àmbit local.

10 anys de defensa als santcugatencs
Jaume Clavell i Ymbern, de 84 anys, és el primer síndic de greuges del municipi, càrrec al qual va accedir el 3 de maig del 2007 després d'un ple que va aprovar la seva elecció, sense el consens de tres cinquenes parts requerit. Quan va renovar el càrrec el 2012 sí que va rebre el vistiplau de totes les forces polítiques.

El síndic és una institució que té la funció de defensar les llibertats públiques i els drets fonamentals dels veïns i veïnes del municipi. Amb aquesta finalitat pot supervisar l’activitat de l’Ajuntament i de l’EMD de Valldoreix, així com els serveis públics que en depenen.

Clavell, que ha subratllat la utilitat del servei que ha ofert, fa un balanç positiu de la tasca de defensa de la ciutadania davant l'administració local.

Jaume Clavell

Els anys que he estat de síndic han estat meravellosos. Ajudar els ciutadans amb els seus problemes i per lluitar contra l'Ajuntament m'ha omplert de joia.


El síndic atén unes 300 persones anualment, casos dels quals elabora més de 150 expedients. Clavell s'ha excusat per no haver presentat les dues últimes memòries anuals a causa de problemes de salut i ha assegurat que farà l'exposició pública abans del ple de setembre.

El defensor del poble ha lloat la tasca de l'oficina situada a l'antic ajuntament i ha animat el seu successor a confiar en els treballadors que hi donen suport per poder defensar els interessos dels santcugatencs. També ha apel·lat a la comunicació amb la ciutadania del síndic entrant.

Jaume Clavell

Li diria al nou síndic que parli amb tothom, perquè així s'enterarà de totes les queixes dels ciutadans.


La institució del síndic compleix les seves funcions amb independència i objectivitat. La seva figura està regulada pel reglament aprovat pel ple del consistori el 20 de febrer del 2006.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.