Una xerrada del rector de la parròquia de Sant Pere obre els actes commemoratius del màrtir Cugat


  • Comparteix:

La conferència tindrà lloc al Claustre del Monestir / Foto: Premsa Sant Cugat

La conferència tindrà lloc al Claustre del Monestir / Foto: Premsa Sant Cugat

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, ofereix aquest dimarts la conferència 'Per què aquí?'. La proposta, organitzada per l'Ajuntament, tindrà lloc a les deu de la nit al Claustre del Monestir i forma part dels actes commemoratius de la Diada del màrtir Cugat. Tot i que l'onomàstica se celebra el 27 de juliol, els actes tindran lloc al llarg de la setmana fins aquest divendres.

Programa d'activitats
Dimecres 26, 20 h, al Claustre. Visita guiada centrada en la descripció i el sentit dels capitells a càrrec de Josep Maria Jaumà. A les deu, també es farà una lectura dramatitzada de l’obra 'El màrtir Cugat', del mateix autor, dirigida per Xavier Tor.

Dijous 27, 20 h, a l'església del Monestir. Missa al temple i, una hora més tard, al Claustre, tindrà lloc un acte d'homenatge a Cugat amb pregària mossàrab, ofrena i moixiganga a càrrec del Grup Mediterrània.

Divendres 28, 21.30 h, al Claustre. Cloenda amb un concert de música antiga amb Temps d’Hepidèmie.

Sant Cugat, el primer màrtir de Bàrcino
La poca informació que es coneix del màrtir és que havia nascut al nord d'Àfrica i que va ser perseguit pel governador romà en temps de Dioclecià per la seva fe. Segons la llegenda, va ser fet presoner al camí de Bàrcino a Ègara i va ser degollat a Barcelona l'any 304.

El principal testimoni gràfic que se'n té és el retaule del Martiri de Sant Cugat, fet per Ayne Bru, que es troba al MNAC. En aquest retaule destaca una imatge del Monestir de Sant Cugat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.