L'Ajuntament engega una campanya per reduir el soroll a les nits per respectar el descans dels veïns


  • Comparteix:

Detall del cartell de la campanya / Foto: Ajuntament

Detall del cartell de la campanya / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament posa en marxa una campanya estiuenca per reduir el soroll al carrer produït per les terrasses de bars i restaurants durant les nits. L'acció, mitjançant díptics, cartells i xarxes socials, demana als responsables dels locals que compleixin els horaris que marca la normativa i vetllin pel civisme als seus establiments per respectar el descans dels veïns.

Amb el nom de 'A la nit, desperta el teu civisme', la campanya també insta els usuaris de les terrasses i les persones que s'aturen pel carrer a 'moderar el to de veu per no molestar els veïns'. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, explica que la intenció era fer una campanya per compaginar el descans dels veïns amb l'oci nocturn a les terrasses.

Cristina Paraira

A l'estiu anem més relaxats i de vegades no som conscients del volum de les nostres converses i els veïns de prop de les terrasses, que possiblement tenen les finestre obertes, ho pateixen. És una campanya amb tots els actors implicats per fomentar el descans dels veïns i també el gaudi de prendre alguna cosa.


Paraira també indica que l'acció va dirigida, a més, als usuaris de les terrasses i a les persones que es queden parlant un cop ja han tancat.

Cristina Paraira

Es tracta de baixar el volum o anar a parlar a una zona més aïllada. També quan els establiments tanquen les terrasses que intentin fer-ho de manera respectuosa i sense fer soroll.


La campanya compta amb diversos elements comunicatius, com cartells, anuncis i les xarxes socials, a més de díptics en què s'expliquen els horaris de tancament de les terrasses als períodes d'estiu segons la normativa vigent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.