L'HGC obre avui una consulta ràpida per tractar la síndrome postvacacional


  • Comparteix:

La síndrome postvacacional afecta més les dones, segons els experts / Foto: Creative Commons

La síndrome postvacacional afecta més les dones, segons els experts / Foto: Creative Commons

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HGC) obre aquest dimecres una consulta ràpida per diagnosticar i tractar els símptomes de la síndrome postvacacional, un servei pioner que estarà disponible fins a final de mes. Segons diversos estudis citats pel centre hospitalari, aquest trastorn depressiu transitori afecta entre un 30 i un 65% de la població adulta, però no és greu i habitualment els símptomes desapareixen al cap d'uns dies.

La consulta disposarà de metges de capçalera de la unitat de medicina familiar i comunitària, especialitzats en el tractament d'aquesta afecció que pot provocar febre, cansament, malestar, baix estat d'ànim, pèrdua de la gana o insomni, entre d'altres. El cap del servei d'urgències de l'hospital, el doctor Antonio de Giorgi, explica a quin tipus de pacients va dirigida la consulta.

Antonio de Giorgi

Hi ha persones que poden tenir molèsties i depressió durant diverses setmanes. S'allarga l'evolució i parlar amb un professional ajuda a distigir-ho d'altres coses.


Segons els professionals mèdics, aquesta sensació de dificultat per tornar a la rutina laboral després de les vacances d'estiu la pateixen més les dones que els homes, tot i que se'n desconeixen els motius. Excepte en alguns casos molt concrets, el tractament no és farmacològic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.