El projecte 'Noupops' entrega avui pops de ganxet als nadons prematurs de l'Hospital General de Catalunya


  • Comparteix:

Els pops contribueixen a la sensació de seguretat dels nounats / Foto: www.noupops.webnode.es

Els pops contribueixen a la sensació de seguretat dels nounats / Foto: www.noupops.webnode.es

L'Hospital General de Catalunya (HGC) rep avui la visita de 'Noupops', un projecte solidari que consisteix a entregar petits pops de ganxet als nadons prematurs. L'ambaixadora de la iniciativa, Laia Bescós, i el presentador i actor Javier Estrada participaran a l'acte d'entrega dels pops als pares dels nens ingressats a la Unitat de Cures Intensives Neonatals. L'hospital santcugatenc col·labora des de principis d'any amb aquest projecte que va néixer a Dinamarca el 2013 i que vol proporcionar un ambient més tranquilitzador i segur per als bebès prematurs.

Els voluntaris del projecte fan els pops de ganxet a mà, que després s'entreguen de manera gratuïta als pares de nadons prematurs. En els últims quatre anys ja se n'han repartit més de 20.000. Els pops simulen el cordó umbilical amb què juguen els bebès abans de néixer, i per això afavoreixen que l'ambient de les incubadores sigui el més semblant possible al de l'úter matern.

Segons l'associació danesa que impulsa el projecte 'Noupops', aquestes joguines de cotó milloren la respiració dels bebès i els ajuden a mantenir un ritme cardíac regular. Els professionals de la unitat que atén els nounats a l'HGC destaquen també que formar part d'aquesta iniciativa significa donar suport als pares i sumar esforços per a la visibilització de la prematuritat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.