Veïns de la Floresta s'organitzen contra un repunt de robatoris enguany i l'Ajuntament promet mesures


  • Comparteix:

La Floresta ha estat objecte de robatoris aquest 2017 / Foto: Localpres

La Floresta ha estat objecte de robatoris aquest 2017 / Foto: Localpres

Veïns de la Floresta han decidit organitzar-se arran dels robatoris al districte al llarg d'aquest any. Un dels impulsors del grup Escamot la Floresta, Antonio Alberca, ha explicat a Cugat.cat que el detonant ha estat l'augment de delictes registrat aquest estiu. Fonts municipals han assegurat que s'han presentat 26 denúncies i avancen que l'Ajuntament, després d'una reunió aquest dimarts al consell de barri, prendrà mesures. Mossos ha confirmat dues detencions la setmana passada.

Alberca explica que el ritme de robatoris és 'pràcticament d'un al dia' i que a casa seva ja han entrat dues vegades i li han trencat els vidres del cotxe i de la furgoneta. El portaveu parla de fins una cinquantena de delictes, tot i que fonts municipals assenyalen que s'han produït 26 casos, 12 més que l'any passat. El florestà ha afirmat que els veïns estan espantats.

Antonio Alberca

Podem veure que la gent està espantada, en una situació de pànic. Fins i tot ha passat que entren un dia a robar, el propietari es desperta i tornen la nit següent per intentar entrar.


Segons l'impulsor del grup, es tracta d'un grup reduït de joves, que viuen en cases ocupades del districte i que aprofiten logísticament la proximitat de FGC per endur-se el material sostret i vendre'l als mercats. Segons fonts municipals, el consistori té identificades dues persones que generarien un 'efecte crida' per a altres individus de fora del districte.

L'anomenat Escamot La Floresta s'ha articulat a través d'un grup de Whatsapp amb, de moment, 180 membres i es planteja fer una manifestació el proper ple. Aquest divendres està prevista una reunió per començar a organitzar-la.

La setmana vinent es posarà en marxa una comissió mixta entre cossos de seguretat i veïns però, mentrestant, la Policia Local ha activat controls de pas al districte, ha augmentat el patrullatge a peu, destinarà agents cívics i revisarà el cens de cases ocupades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.