Tres macrocontrols antiterroristes aquest dimarts causen cues a la C16, l'AP7 i la C33 per entrar a Barcelona


  • Comparteix:

Els Mossos han fet controls a tres autopistes del país en els seus accessos a Barcelona

Els Mossos han fet controls a tres autopistes del país en els seus accessos a Barcelona

La C16, l'AP7 i la C33 han registrat cues aquest dimarts a la tarda a causa de controls antiterroristes de Mossos en els accessos a Barcelona. En el cas de la C16, l'operatiu ha provocat retencions de sis quilòmetres al peatge dels túnels de Vallvidrera. Les accions formen part del dispositiu de seguretat antiterrorista activat pel nivell d'alerta 4 sobre 5. El dispositiu, que ha coincidit amb una falsa alarma als voltants de la Sagrada Família, s'ha engegat després de rebre del CITCO una alerta terrorista d'àmbit europeu. L'alerta no concretava amenaces específiques a Catalunya.

Retencions a les autopistes
Els Mossos han iniciat al migdia els tres controls, cosa que a mitja tarda ha generat cues quilomètriques en direcció a la capital. Els punts de control han estat a l'autopista AP7, als peatges de La Roca del Vallès i Martorell, i a la C33. A l'AP7 s'han enregistrat cues de 15,5 quilòmetres, i a la C33, de sis. La situació s'ha normalitzat sobre les vuit del vespre.

La policia catalana ha demanat disculpes per les molèsties que ocasionen els controls i indiquen que són controls que es fan en el dispositiu antiterrorista activat des dels atemptats a la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo', el novembre del 2011. Són controls que de vegades s'intensifiquen i de vegades són més lleus, per la qual cosa la policia ha demanat paciència.

Acordonada la Sagrada Família
Sobre dos quarts de nou del vespre, Mossos comunicava que acordonava el temple barceloní en el marc d'aquest operatiu i tallava els carrers de Provença, Roselló i Cerdenya. Les parades de metro a la zona de les línies L2 i L5 deixaven de funcionar durant el dispositiu. Mossos confirmava a tres quarts de deu que les comprovacions del TEDAX, des de les nou del vespre, en una furgoneta estacionada a l'entorn del temple era una falsa alarma.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.