Núria Gibert: 'L'Ajuntament ha desatès la Floresta des de fa molts anys'


  • Comparteix:

Gibert, durant una intervenció al ple municipal

Gibert, durant una intervenció al ple municipal

La presidenta del consell de barri de la Floresta, la cupaire Núria Gibert, assegura que el consistori ha desatès el districte en diversos àmbits com el de la seguretat i el manteniment. Gibert s'ha mostrat 'preocupada' pels casos de robatoris i la sensació d'inseguretat expressada per un grup de veïns i avança que el consell de barri serà proactiu a l'hora de posar remei a la situació.

La nova responsable del consell ha remarcat que la comissió de seguretat de l'òrgan participatiu de maig no va convocar-se i que a principis de juliol van demanar abordar l'assumpte amb l'Ajuntament, sense sort. La independentista ha assenyalat que l''augment alarmant' de delictes 's'hauria pogut evitar'.

Núria Gibert

S'ha deixat d'alguna manera créixer el problema. Creiem que si en aquell moment s'hagués agafat el toro per les banyes s'hagués pogut evitar que arribés la situació a aquests extrems.


La presidenta del consell florestà té la mirada posada en el consell de barri del 27 de setembre en què, a banda d'informar del dispositiu municipal engegat, s'aportaran propostes per solucionar la problemàtica. Gibert ja ha apuntat una comissió de seguiment amb els veïns afectats i el debat sobre la introducció d'educadors socials al districte.

La també portaveu de la CUP-PC aposta pel treball col·laboratiu i fer pedagogia per no estigmatitzar cap col·lectiu, com l'okupa. Gibert ha posat en valor 'la llarga tradició a la Floresta' del moviment okupa i aposta per obrir més ponts de diàleg entre totes les parts. La presidenta ha aprofitat per denunciar 'la desídia política' que acompanya el projecte de masoveria urbana de les Cases dels Mestres.

Altres temes del districte
Després de la marxa de Ramon Piqué, Gibert agafa les regnes del consell amb objectius com acabar l'espai 12/17 i crear una biblioteca; seguir avançant en el Pla de Mobilitat i cercar fórmules per millorar el transport públic urbà.

Preguntada sobre si veu factible una EMD a la Floresta, la cupaire ha expressat que cal tractar amb 'seriositat' temes identitaris i trasllada als veïns la responsabilitat de decidir el règim administratiu del districte. La cupaire també creu que els veïns haurien d'assumir la presidència del consell, cosa que la CUP inclourà de nou en el programa electoral dels propers comicis. De moment, però, Gibert manté tots els càrrecs que ostenta, sent també portaveu municipal i portaveu del secretariat nacional de la CUP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.