FGC impulsa un projecte per facilitar el transport dels escolars en ferrocarril


  • Comparteix:

Els responsables de FGC i de l'Ajuntament han presentat el projecte als directors dels centres educatius

Els responsables de FGC i de l'Ajuntament han presentat el projecte als directors dels centres educatius

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) posa en servei el proper dia 15 de setembre un nou programa de transport escolar en motiu de l'inici del curs 2004-2005. Es tracta d'un pla de mobilitat dirigit als escolars que ja utilitzen o que vulguin utilitzar l'anomenat 'metro del Vallès' amb l'objectiu de facilitar-los l'ús del ferrocarril.

La posada en servei d'aquest programa ve motivat per la gran concentració de centres educatius al llarg de la les linies que connecten Barcelona i el Vallès Occidental i que fa hi hagi una demanda potencial de 120.00 alumnes.

Des de FGC conceben la seva tasca com un servei públic i amb aquest programa pretenen donar sortida a les necessitats de la societat. El director de coordinació i expansió de FGC, Manel Villalante, destaca que es tracta d'un projecte pioner i que primarà sobretot la seguretat dels escolars .

Manel Villalante

Des de FGC estem molt esperançats encara que és un inici modest. Es tracta d'un projecte modest i pioner però que no oblida que la primera prioritat és la seguretat dels alumnes


El programa consistirà en la reserva de trens especials per escolars a les 8,20 i a les 9,07 hores del matí, que circularan entre Plaça Catalunya i Sant Joan i que pararan en totes les estacions. Per la tarda es reservaran dos cotxes d'un tren procedent de Sant Joan a les 16,46 i la reserva també de dos cotxes més d'un tren procedent de Mirasol a les 16,58.

Des de l'Ajuntament, la regidora de Serveis Personals, Àngels Solé, ha destacat la sensibilitat de FGC envers la comunitat educativa.

Àngels Solé

Des de l'ajuntament agraïm la tendència històrica de FGC per recolzar les necessitats de la comunitat educativa. De segur que serà un èxit


Un dels objectius bàsics del projecte és afavorir la mobilitat escolar en transport ferroviari, i que això repercuteixi en la disminució de la congestió viària. Des de FGC pretenen fer alhora una funció pedagògica, acostumant els nens a usar el transport públic des que són petits.

D'altra banda, FGC vol millorar també el servei que es dóna al conjunt dels usuaris del Metro del Vallès, ja que amb aquest servei descongestionarà aquest mitjà de transport en les hores punta i evitarà també l'increment de xivarri que produeixen els grups nombrosos d'escolars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.