Arcadi Oliveres rep el Premi Constructors de Pau 2017 de l'Institut Català Internacional per la Pau

Arcadi Oliveres, en una imatge d'arxiu

Societat

Publicat el 21/set/17 per Oriol Petit

El santcugatenc Arcadi Oliveres ha rebut el Premi Constructors de Pau 2017 de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). L'organisme públic ha guardonat el president de la Unipau per la seva 'incansable dedicació i compromís amb la promoció de la pau, la justícia social, els drets humans i el desarmament, des d’una perspectiva universal'. El lliurament del premi es farà en una cerimònia institucional al Parlament de Catalunya que té lloc al mes de febrer.

Oliveres ha expressat la seva satisfacció pel reconeixement de l'ICIP, que defineix com 'el portaveu de l'acció de pau de la Generalitat, inspirat en el pensament gandhià'. També ha aprofitat per enviar un missatge sobre les mobilitzacions populars dels últims dies a Catalunya.

Arcadi Oliveres

És imprescindible que la pau domini l'ambient. Hem d'estar satisfets perquè fins ara totes les accions reivindicatives han tingut un caràcter no-violent i pacífic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'ICIP convoca aquest premi anualment des de 2011 amb la finalitat de reconèixer públicament persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau. En aquests anys l'han rebut, entre d'altres, els objectors de consciència al servei militar obligatori, simbolitzats en Pepe Beunza, el pare caputxí Joan Botam, o cinc mares de Soacha pel seu treball a favor els drets humans a Colòmbia.

A més del reconeixement públic, el guardó consisteix en una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta de Sol, i una dotació econòmica de 4.000 euros.