La Farga, La Vall i Airina distingeixen a Sant Cugat persones i entitats implicades en el seu projecte educatiu


  • Comparteix:

Les escoles concertades La Farga, La Vall (Bellaterra) i Airina (Terrassa) han concedit aquest dijous, al Teatre-Auditori, els premis Aude! que atorguen a personalitats i col·lectius identificats amb els seu projecte educatiu. Proactiva Open Arms, els exalumnes Álex Lopera i Borja Rosell, l'escriptor i periodista Vicenç Villatoro i el fundador del Grupo Intercom, Antonio González-Barros han estat els guardonats. Les tres escoles formen part del grup educatiu Institució Familiar d'Educació.

Les línies del projecte Aude! es mouen en quatre àmbits que volen preparar els alumnes per als nous reptes, els canvis tecnològics, la responsabilitat social i l'apartat ètic. Uns eixos que identifiquen els premis concedits durant la vetllada i que han reconegut l'ONG Proactiva Open Arms (Compromís social). Els antics estudiants Álex Lopera i Borja Rosell han rebut un guardó (Preparats per al canvi) per crear Verse, una app per fer transferències amb el mòbil creada a Silicon Valley.

L'escriptor i periodista Vicenç Villatoro també ha estat distingit (Competència Global), com el fundador del Grupo Intercom, Antonio González-Barros (Lideratge ètic).

El cap d'estudis de l'escola santcugatenca La Farga, Miquel Riera, ha detallat l'esperit del projecte educatiu.

Miquel Riera

Són objectius transversals que engloben la persona. Són escoles arrelades al seu entorn. Projectes que s'adequen a les característiques dels diferents centres.


El projecte Aude! inclou noves metodologies pedagògiques als fonaments clàssics de l'educació perquè facilitin 'l'adquisició de coneixements i el desenvolupament de les competències necessàries per ser feliços'.

Prop de mig miler de persones han assistit a l'acte on també hi ha participat l'alcaldessa, Mercè Conesa, la regidora d'Educació Esther Salat i la tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà , Mobilitat i Seguretat, Cristina Paraira.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.