Les associacions de pares veuen amb bon ulls la proposta d'avançar l'inici de curs


  • Comparteix:

L'objectiu és ajudar a conciliar la vida familiar amb la laboral

L'objectiu és ajudar a conciliar la vida familiar amb la laboral

Les associacions de pares i mares d'alumnes de Sant Cugat veuen amb bons ulls la proposta del departament d'Ensenyament d'avançar l'inici del proper curs escolar. Des de les AMPES ho consideren una bona mesura per evitar les vacances tan llargues que tenen els escolars actualment i facilitar així la conciliació de la vida familiar i la laboral.

Aquesta proposta d'Ensenyament, que recull el debat iniciat en anteriors legislatures, seria un primer pas per intentar conciliar família i treball. Un objectiu difícil que vol millorar la qualitat de vida de les famílies. Des de les associacions de pares veuen positiu aquest canvi si realment s'arriba a produir. Opinen que no és bo tenir els nens gairebé tres mesos parats durant l'estiu. Ens ho explica Núria Serraïma, membre de la coordinadora d'AMPES de Sant Cugat.

Núria Serrahïma

Com a pares ens sembla una mesura molt encertada perquè els nanos tenen com tres mesos seguits de vacances i arriba un punt que fins i tot ells s'han cansat.


Amb tot, pares i mares creuen que seria qüestió d'arribar a un acord amb les escoles ja que aquestes aprofiten l'inici de setembre per organitzar el curs.

En aquest sentit però, la directora del CEIP Pins del Vallès, Montse Carque, creu que això no representaria cap problema perquè ells estan a les escoles des del dia 1 i podria organitzar-se. Carque creu que es tracta de posar-hi bona voluntat per part de tothom i buscar una solució, tot i que reconeix que és una qüestió que s'engloba en un problema més ampli d'horaris degut als canvis en la societat.

Montse Carque

És un tema que fa molts anys que està sobre la taula i que s'ha de solucionar. Ha de quedar clar que la societat ja no té l'estructura familiar d'ara fa 40 anys i el departament ha de veure com es conjuguen els horaris laborals i els d'escola.



Montse Carque, sempre a títol personal, creu s'ha de treballar per buscar solucions. La primera hauria de ser que els nens no estiguin tants mesos sense fer res ja que es trenquen ritmes i costa any rera any torna a començar després de tants mesos d'inactivitat. Pel que fa als horaris de pares i alumnes, s'hauria de plantejar que no tot és un problema de l'escola sinó que també és un problema de les jornades laborals dels pares.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.