L'Estat espanyol agafa la coordinació de Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional per ordre de fiscalia


  • Comparteix:

La Fiscalia ha ordenat la coordinació dels cossos / Foto: ACN

La Fiscalia ha ordenat la coordinació dels cossos / Foto: ACN

El ministeri d'Interior espanyol pren el control dels Mossos d'Esquadra per aturar l'1-O, suspès pel Tribunal Constitucional (TC). Així ho ha sol·licitat el fiscal en cap en una reunió aquest dissabte al migdia amb els tres comandaments policials, Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional, amb l'objectiu de 'reforçar el dispositiu de prevenció del delicte i manteniment de l'ordre públic'. El coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, coordinarà les actuacions policials relacionades amb el referèndum de l'1-O, han confirmat fonts del ministeri de l'Interior espanyol.

El fiscal encarrega la coordinació dels tres cossos, Mossos, policia nacional espanyola i Guàrdia Civil, a la Secretaria d'Estat de Seguretat del ministeri, emparant-se en l'article 38.2 de la Llei de forces i Cossos de Seguretat. Segons apunta una nota del ministeri, la mesura 'no suposa que es retiri cap competència als Mossos, com tampoc se'n retira cap a la Guàrdia Civil ni a la Policia Nacional, sinó que simplement s'acorda aquest mecanisme de coordinació que és el mateix pel qual a la policia catalana se li va encarregar les actuacions posteriors a l'atemptat de Barcelona i Cambrils i ningú va pensar que això atemptava contra qualsevol altre cos policial o institució pública'.

El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, que és director del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d'Estat de Seguretat (ESS), ha estat nomenat aquest migdia per la Fiscalia com a 'director tècnic' per coordinar Mossos, policia espanyola i Guàrdia Civil per intentar impedir la celebració del referèndum, anul·lat pel TC, després de la reunió celebrada a la Fiscalia amb els responsables dels comandaments policials.

Davant d'un escenari d'intervenció dels Mossos, el conseller d'interior ha defensat que el Govern 'té competències respecte tot el que té a veure amb l'ordre públic' i que 'l'executiu vol continuar exercint-les'. Així mateix ha admès que una intervenció podria provocar 'un trencament del cos dels Mossos'.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.