L'AMB ofereix tres anys de transport públic gratuït als qui desballestin un vehicle contaminant


  • Comparteix:

La T-Verda inclou tots els serveis de transport del sistema integrat inclòs els FGC

La T-Verda inclou tots els serveis de transport del sistema integrat inclòs els FGC

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) implementarà a partir de dilluns que ve la T-Verda, un títol de transport públic que permetrà viatjar gratuïtament durant tres anys a tots aquells que donin de baixa un vehicle contaminant i no en comprin un de nou durant aquest període. La mesura s'aplicarà als 36 municipis de l'àrea metropolitana, inclòs Sant Cugat, i s'haurà de renovar cada any.

La T-Verda serà un títol unipersonal, tot i que els usuaris que ho indiquin en la seva sol·licitud podran cedir aquesta targeta de transport al cònjuge o a un membre de la unitat familiar menor d'edat que no sigui titular o conductor habitual d'un vehicle a motor. El nou títol es podrà utilitzar amb tots els serveis de transport públic integrat dins de les sis zones tarifàries de l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM) de Barcelona; el metro, l'autobús, el tramvia, els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Rodalies de Catalunya.

Segons els càlculs fets per l'AMB, les persones que es desfacin d'un cotxe dièsel s'estalviaran 3.750 euros a l'any, 4.000 si retiren un de gasolina i 1.300 euros si desballesten una moto. El mateix ens supramunicipal analitza les dades de la Direcció General de Trànsit (DGT), que asseguren que el 2015 es van desballestar 53.900 cotxes i 10.700 motos a l'àrea metropolitana. Segons l'AMB, uns 38.000 d'aquests vehicles podrien obtenir la bonificació.

Els sol·licitants han de donar de baixa i haver desballestat en els últims sis mesos ciclomotors matriculats abans del 17 de juny del 2002 i motocicletes matriculades abans de l'1 de juliol de 2004, així com turismes dièsel matriculats abans del 2006 i sense etiqueta de la DGT i turismes de gasolina matriculats abans del 2000 que tampoc comptin amb l'etiqueta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.