Sant Cugat rep els estudiants suecs d'intercanvi amb l'institut Pla i Farreras


  • Comparteix:

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha rebut els estudiants

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha rebut els estudiants

El estudiants de Karlskrona, a Suècia, que estan fent un projecte conjunt amb l'institut Pla i Farreras, ja són a la ciutat. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha rebut els joves aquest dimecres a la sala de plens per donar-los la benvinguda, on han viatjat per tornar la visita dels alumnes santcugatencs, que hi van anar a l'abril. El projecte acaba de guanyar el premi Move 2 Learn, Learn 2 Move de la Comissió Europea (CE).

L'objectiu del projecte és conèixer la regió i el país d'intercanvi partint de dues places emblemàtiques de cada ciutat, en el cas de Sant Cugat, la d'Octavià. A les primeres hores d'estada al municipi, els estudiants de Karlskrona han visitat fins ara el Monestir i el Claustre, durant la setmana coneixeren altres indrets de la ciutat i un dia es desplaçaran a Barcelona.

L'alumna de l'Institut Pla i Farreras Carlota Olmos ha explicat l'objectiu del projecte.

Carlota Olmos

Precisament parteix de la idea de conèixer la seva cultura a través de l'eix central de la ciutat, la seva plaça. A partir d'aquí vam conèixer el país i com és la cultura sueca.


Després de la rebuda, l'estudiant de l'institut Chapman de Karlskrona Oscar Lindgren ha recordat com va ser la visita dels catalans a Suècia.

Oscar Lindgren

Visc en una illa i hi vam anar, vam veure la natura, vam anar al mar i quan erem a la ciutat vam anar al mercat i de compres


Premi Move 2 Learn, Learn 2 Move
El projecte ha rebut una ajuda de la Comissió Europea en la iniciativa Move 2 Learn, Learn 2 Move, un projecte similar a l'Erasmus que vol premiar estudiants de la UE amb la possibilitat de fer un viatge a l'estranger. La cap d'àrea de llengües estrangeres de l'institut, Gisele Dubois, ha explicat a Cugat.cat que més de 8.000 projectes hi optaven i que finalment els dos han rebut aquesta ajuda. Els diners aniran destinats a finançar el viatge dels alumnes que van participar en el projecte però no es podien permetre fer el viatge de l'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.