C. Roca (Coordinadora AFA): 'Creiem que tothom ha de tenir la llibertat de triar si votar o no l'1-O'


  • Comparteix:

Carme Roca / Foto: Web d'ERC a Sant Cugat

Carme Roca / Foto: Web d'ERC a Sant Cugat

La Coordinadora de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de Sant Cugat crida a respectar el 'dret de tothom' a votar l'1 d'octubre i alerta de 'la pressió' que s'està fent als directors dels centres educatius, un col·lectiu 'que no té res a veure amb el referèndum'. La presidenta de l'entitat, Carme Roca, ha explicat a Cugat.cat que la coordinadora no té cap opinió sobre si cal participar o el sentit del vot, només que 'cadascú pugui exercir el dret de fer el que cregui'.

Tot i que Roca admet que no s'ha parlat de manera oberta amb totes les AFA, assenyala que la democràcia 'forma part dels valors de la pròpia entitat i de l'escola pública'.

Carme Roca

No ens posicionem ni cap al sí ni cap no ni hem de dir qui ha de votar o no. Nosaltres creiem en la democràcia, en unes llibertats i en uns drets que aquests últims dies s'estan veient molt afectats.


La presidenta de la coordinadora ha lamentat 'la pressió' a la qual es veuen sotmesos els directors que, assegura, no tenen responsabilitats.

Carme Roca

S'està focalitzant molt en les direccions quan el divendres tanquen l'escola i no tenen cap responsabilitat. Tampoc han de donar claus, l'Ajuntament i altra gent tenen claus de les escoles.


La coordinadora d'AFA també ha animat les associacions a participar a la manifestació convocada aquest dijous a les sis de la tarda per diversos agents de la comunitat educativa per defensar l'1-O.

Fiscalia alerta les escoles que són responsables dels menors que es manifestin per l'1-O en horari lectiu
La Fiscalia de menors ha alertat aquest dimecres que els centres escolars són responsables dels menors que assisteixin a manifestacions a favor de l'1-O en horari lectiu, encara que comptin amb el permís dels pares. El ministeri fiscal recorda a la conselleria d'Educació que segueixen sent responsables civils dels menors encara que tinguin l'autorització de les famílies per no assistir a classe. Segons la Sala de Coordinació de Menors, aquestes manifestacions podrien derivar en situacions de risc per als menors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.