El TSJC ordena impedir l'obertura dels col·legis electorals per l'1 d'octubre


  • Comparteix:

El TSJC assumeix el cas

El TSJC assumeix el cas

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat als Mossos, la Guàrdia Civil i la policia nacional espanyola que 'impedeixin, fins l'1 d'octubre, la utilització de locals o edificis públics per a la preparació de la celebració del referèndum', i el mateix diumenge que 'impedeixin la seva obertura, procedint, en el seu cas, al tancament de tots aquells que s'haguessin arribat a obrir'. També ordena impedir l'activitat o obertura dels establiments públics que s'usin com a infraestructura logística o de càlcul, com els centres de processament, recepció, recompte i gestió de vots. La jutgessa que instrueix el cas, Mercedes Armas, també demana que la Policia Local s'impliqui en dur a terme aquestes ordres si 'els llocs i circumstàncies ho aconsellen'

Amb aquesta ordre, la magistrada que instrueix la causa contra el govern, dona cobertura judicial a la instrucció feta aquest dimarts per la Fiscalia. En el cas que els actes de preparació es fessin en edificis amb instal·lacions compartides de serveis públics en funcionament, 'es procedirà únicament al tancament d'aquelles dependències en les quals es fessin actes de preparació o s'anés a celebrar la votació, vigilant que no es vegin afectades la resta de dependències en els que s'hagin de seguir prestant els serveis que els siguin propis'.

Per últim, la magistrada ordena a la Fiscalia 'cessar en les diligències, actuacions i instruccions que fins el moment estigués substanciant amb relació a aquests fets' tal com indica la Llei d'Enjudiciament Criminal quan uns fets ja estan en mans d'un jutge.

Aquesta interlocutòria pot ser recorreguda, però el recurs no en suspèn l'execució.

Fiscalia ordena que la Policia Local no deixis sortir material electoral dels ajuntaments
La Fiscalia Superior de Catalunya ha ordenat a les policies locals que impedeixin que el material electoral propietat de l'Estat espanyol i que guarden els consistoris pugui utilitzar-se en el referèndum de diumenge. La instrucció demana també informar de 'qualsevol incidència o novetat que es produeixi en la seva custòdia o ús' d'aquest material 'abans o durant el dia 1 d'octubre'. Segons la Fiscalia, es tracta de custodiar aquest material, propietat de l'Estat, que tenen els ajuntaments 'per al correcte desenvolupament dels processos electorals'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.