Trapero ordena als Mossos tancar els col·legis i requisar material electoral abans de les sis del matí de diumenge


  • Comparteix:

Mossos reben noves ordres de cara a l'1-O

Mossos reben noves ordres de cara a l'1-O

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha enviat una ordre interna als agents del cos perquè precintin els col·legis electorals i incautin paperetes, urnes i cens abans de les sis del matí de l'1-O. Trapero ha donat les instruccions per donar compliment a la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'ordre marca que s'ha de prevenir l'ocupació dels centres de votació, el seu desallotjament i evitar l'ús de la força.

Trapero ha donat instruccions als agents perquè, des de les dues de la tarda d'aquest divendres, fins les nou del vespre de diumenge, acompleixin la interlocutòria del TSJC per 'impedir l'ús de locals o edificis públics' per a la celebració del referèndum.

La circular enviada per Trapero als agents indica que l'ús de la força, davant conductes de desobediència passiva, 'no podrà anar més enllà de l'acompanyament de persones a l'exterior del centre' o 'obrir un passadís' que deixi accedir la policia per fer comprovacions necessàries. Una condició que no es complirà en cas d'agressions a tercers o a la mateixa policia catalana i que s'aplicaria a les persones responsables d'aquestes conductes.

En virtut d'això, el major dels Mossos ordena la presentació d'una dotació uniformada als centres previstos de votació ubicats a edificis públics o que s'hi prestin a la iniciativa. L'ordre també inclou comprovar si a l'interior dels col·legis se celebren activitats relacionades amb l'1-O i actuar en conseqüència.

A Sant Cugat, els agents s'han personat als centres i han informat els veïns que hi celebren activitats dels mandats judicials i que no es pot celebrar cap activitat relacionada amb l'1-O.

Nova ordre de TSJC
L'alt tribunal ha ordenat a Google que tregui tots els enllaços i les apps que expliquen com i on es podrà votar l'1 d'octubre. Els treballadors que treballen per a Google a Barcelona han estat retinguts per la Guàrdia Civil a les seves oficines durant unes hores, aquest divendres. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, havia publicitat a través de Twitter l'enllaç amb què es podia obtenir informació sobre la jornada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.