Una de cada cinc vivendes de Sant Cugat estan buides, segons el cens del 2001


  • Comparteix:

L'Ajuntament està contrastant les dades i ha d'engegar un programa de 'masoveria urbana'

L'Ajuntament està contrastant les dades i ha d'engegar un programa de 'masoveria urbana'

Sant Cugat té prop de 6.000 vivendes buides, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) corresponents al cens del 2001. Això vol dir que un de cada cinc habitatges familiars està desocupat. Recordem que, abans de l'estiu, l'Ajuntament va iniciar l'elaboració d'un cens de pisos buits per contrastar les dades del padró i engegar un programa pilot de masoveria urbana, aprovat pel ple municipal ara fa un any.

De les prop de 29.000 vivendes familiars que conformen el parc d'habitatge de la nostra ciutat, segons les dades del cens del 2001, més de 5.900 estan desocupades. Així ho indiquen les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que confirmen que, a Sant Cugat, una de cada cinc vivendes està deshabitada.

L'Ajuntament va anunciar, abans de l'estiu, que elaboraria un cens propi de pisos buits per contrastar aquestes dades amb la realitat. L'objectiu és passar revista als pisos que figuren al cens com a 'buits' per comprovar si, efectivament, estan deshabitats i fer efectiu un recàrrec del 50% de l'IBI, tal com contemplen les noves ordenances fiscals.

Tot plegat, es tracta d'una de les mesures previstes al programa pilot de masoveria urbana que va aprovar per unanimitat el ple ara fa un any, a proposta d'Iniciativa per Catalunya Verds. En una primera fase, es van creuar les dades entre el padró d'habitants i el cadastre, amb l'objectiu de veure quins habitatges a la ciutat estan tancats amb pany i clau. Ara, cal comprovar que efectivament es tracta de pisos buits, i no pas de gent que no està empadronada a la ciutat o altres irregularitats administratives.

El següent pas serà que Promusa faci d'intermediària per convèncer aquests propietaris a treure el pis al mercat de lloguer. Amb aquest objectiu,està previst oferir mesures que incentivin els llogateres, com ara fer d'avaladors davant possibles impagaments dels arrendataris o bé donar crèdits tous per condicionar l'habitabilitat de la vivenda.

Recordem que la moció, aprovada per unanimitat, contemplava diverses mesures per afavorir el lloguer mitjançant l'ocupació d'habitatges buits fins ara, i la rehabilitació de cases en procés de degradació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.