Centenars de santcugatencs reben als col·legis als Mossos, que no fan desallotjaments


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra, seguint el mandat de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), comença a arribar als col·legis, com el Pins del Vallès, l'ANC, l'Angeleta i el Maragall, per precintar l'espai i requisar material per evitar la celebració de l'1-O, invalidat pel Constitucional. Centenars de persones s'apleguen a la majoria de la trentena d'espais per votar, amb l'objectiu que la multitud dissuadeixi els Mossos a procedir amb el desallotjament dels assistents. En alguns col·legis, ha sabut Cugat.cat, ja hi ha urnes i el dispositiu comença a muntar-se per part dels ocupants.

La crònica ha estat la mateixa, sobretot, als centres escolars com els Pins del Vallès, el Collserola, Turó de Can Mates i el Gerbert, i als equipaments municipals com el pav 3, el Casal de Cultura de Valldoreix, el Casal Torreblanca i el Servei d'Ocupació Municipal (SOM), al carrer de Vallès. Després de passar la nit, els assistents s'han duplicat en nombre a partir de les cinc del matí, i en pocs minuts, per afrontar la recta final abans els Mossos no facin efectiu el mandat judicial del TSJC.

Nacho Ferrer, que porta des de les dues a la Casa de Cultura, ha explicat a Cugat.cat com ha anat la visita dels Mossos.

Nacho Ferrer

Ens han dit que a les sis han de buidar això, i que no deixaran entrar, però sí sortir.


Més assistents, a l'escola Collserola i l'Arxiu Nacional de Catalunya, han acostat a Cugat.cat l'emoció de les hores prèvies, a la constitució de les meses.

Assistents

Veig una quantitat de gent impressionant / No tinc gens de por. Estic emocionada


Segons les primeres informacions, Cugat.cat confirma que les urnes ja es trobarien en alguns dels 30 col·legis que avui són seu electoral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.