L'Ajuntament i l'EMD se sumen a l'aturada cívica d'aquest dimarts a Catalunya


  • Comparteix:

L'Ajuntament i l'EMD Valldoreix se sumen a l'aturada cívica convocada per diversos sindicats i associacions aquest dimarts a Catalunya per protestar contra l'actuació policial d'aquest diumenge. Ho ha anunciat l'alcaldessa, Mercè Conesa, durant la concentració que s'ha fet aquest dilluns a la plaça de la Vila, que ha reunit unes 600 persones entre entitats, partits polítics i ciutadans.

Durant la concentració s'han fet cinc minuts de silenci i s'ha llegit un manifest de rebuig a les accions policials, que van provocar 900 ferits arreu de Catalunya. Conesa, que al matí s'ha mostrat satisfeta per la participació final a l'1-O i ha donat alguns detalls de com anirà l'aturada.

Mercè Conesa

Hem acordat amb els sindicats majoritaris representats a l'Ajuntament com hem d'organitzar aquesta aturada cívica que ha de ser una mostra del rebuig de l'ús de la violència per frenar els drets fonamentals.


L'EMD de Valldoreix també s'ha concentrat per rebutjar l'actuació policial d'aquest diumenge. Una quarantena de persones s'han trobat davant l'edifici de l'entitat per manifestar la seva repulsa, com ha explicat el president Josep Puig.

Josep Puig

Lamentem els fets violents que es van donar arreu de Catalunya, tot això no hauria d'haver passat.


Els veïns presents a les dues concentracions han explicat a Cugat.cat les raons de la concentració.

Bateria Veïns

No puc no ser-hi, el què va passar ahir és vergonyós. / És evident que l'estat ha fet un excés de força no democràtica per aturar les votacions. / He vingut per protestar pel que va passar ahir. / Estic molt orgullosa del nostre poble però molt trista pels ferits.


L'EMD de Valldoreix també ha informat que se suma a aquesta convocatòria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.