Valldoreix celebra aquest dijous l'Aplec de la Salut amb la voluntat de reinventar-se


  • Comparteix:

Moment de l'Aplec de la Salut de 2012

Moment de l'Aplec de la Salut de 2012

Els valldoreixencs i valldoreixenques es reuneixen un cop més aquest dijous per celebrar l'Aplec de la Salut. El descens de la participació a la jornada durant els darrers anys ha fet que l'EMD i les entitats i associacions implicades en la iniciativa s'hagin plantejat suspendre la trobada, tot i que finalment han decidit celebrar-la i reunir-se properament per reinventar-la i assegurar així la seva continuïtat. La tradicional cita reuneix veïns i entitats en una jornada festiva i de germanor al voltant de l'ermita de la Salut, situada entre Sant Cugat i el Papiol.

L'aplec es remunta a principis del segle XVIII i ha evolucionat al llarg dels anys fins convertir-se en la tradició que avui es coneix. Enguany, però, se celebra una versió més reduïda, sense el tradicional concurs de paelles ni la visita guiada per l'historiador valldoreixenc Juanjo Cortés i el cap gros Daurix.

La cita començarà a les deu del matí a l'esplanada de la Salut, on una hora més tard se celebrarà la missa i començaran les activitats familiars que s'allargaran fins al migdia. A tres quarts de dotze hi haurà sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa i a un quart de dues el concert de la Coral Harmonia, que serà el preàmbul del dinar de germanor amb carmanyola.

Segons l'EMD, el fet que l'aplec caigui enguany en un dijous fa que molta gent sigui fora de pont i no hi pugui participar. També posen sobre la taula el moment polític que viu Catalunya i la celebració en poc temps de la Festa Major del territori, l'Oktoberfest i la Setmana de la Gent Gran, un seguit d'elements que afavoreixen al descens de la participació a la trobada.

El vocal de Cultura de l'EMD, Quim Castelló, ha explicat a Cugat.cat que administració i entitats es reuniran al novembre per decidir el futur de l'aplec.

Quim Castelló

Ens reunirem totes les persones implicades en l'Aplec de la Salut per mirar de reinventar-lo i encisar la gent i no es limiti al concurs de paelles que es pot suspendre per la prohibició de fer foc en cas de calor. Ens hem de reinventar continuament.


Inicialment la trobada estava organitzada per les famílies que hi participaven, però ara se'n cuida l'EMD. També hi col·laboren entitats culturals i associacions veïnals del territori, particulars, la Creu Roja, Protecció Civil i la Policia Local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.