L'Ateneu fa palesa la voluntat reivindicativa de la Festa de Tardor amb una selecció de cartells


  • Comparteix:

L'Ateneu fa palesa la voluntat reivindicativa de la Festa de Tardor amb una selecció dels cartells més destacats, una mostra que es podrà veure fins al 31 d'octubre. La sala d'actes de la seu de l'entitat acull 22 cartells i dues auques que recullen l'esperit de la festa, nascuda fa quatre dècades per vehicular les demandes populars i de les entitats.

A l'exposició s'hi pot trobar el primer cartell i l'últim i alguns dels més remarcables d'aquests 40 anys, que fan un recorregut per les polèmiques més destacades que ha viscut la ciutat, des de la construcció de l'arribada de la democràcia fins a l'actualitat. La defensa de Torre Negra, la demanda de vianantització del centre i la protecció dels espais naturals són protagonistes d'alguns dels treballs, juntament amb temes tan actuals com la dificultat dels joves per accedir a l'habitatge, un debat que era el tema central del cartell del 1990. Ho ha explicat a Cugat.cat un dels membres de la comissió de la Festa de Tardor, Manel Sánchez.

Manel Sánchez

El lema era 'Viure a Sant Cugat, què ens costarà?'. La teníem sempre però en aquesta el vam reivindicar perquè volíem dir què representa per nosaltres que els nostres fills haguessin de marxar perquè no podien llogar o comprar.


Sánchez ha explicat també que alguns dels cartells són només 'artístics' perquè hi ha hagut anys 'on no hi havia cap tema potent'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.