200 persones es concentren a favor de l'escola pública catalana i reproven les acusacions d'adoctrinament


  • Comparteix:

Unes 200 persones s'han concentrat aquest dimecres davant l'ajuntament en defensa del model d'educació pública de Catalunya, en una mobilització promoguda per la Coordinadora de les AFA de centres públics de Sant Cugat. Pares, mares i familiars d'alumnes s'han unit a mestres, directors i directores d'escoles de la ciutat per reivindicar els valors de l'escola catalana i rebutjar les acusacions 'd'adoctrinament' i de 'foment de l'odi a Espanya'.

Durant la concentració, paral·lela a la que el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) organitzava a Sabadell, s'ha llegit un manifest en què la Coordinadora d'AFA ha donat 'el suport més decidit a l'escola pública de Sant Cugat i a la de tot Catalunya', on asseguren que es fomenta 'el respecte a la diversitat i la pluralitat', es treballa per 'la integració, la igualtat d'oportunitats i la cohesió social' i es contribueix a 'fer créixer generacions més crítiques'.

La presidenta de la Coordinadora, Carme Roca, ha defensat la necessitat de mobilitzar la comunitat educativa davant uns atacs que considera basats en 'mentides'.

Carme Roca

Era totalment necessari. No podem veure com s'ataca l'escola que nosaltres contribuïm a fer que creixi i millori cada dia quan el que s'està dient no és cert, són mentides.


Representants del PDeCAT, entre els quals la regidora d'Educació, Esther Salat, ERC-MES i ICV-EUiA, han donat suport al manifest. A la mobilització també han participat membres de la CUP-PC i el CDR. D'altra banda, alguns infants han aprofitat la concentració per fer un mural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.