Mònica Terribas: 'El govern espanyol hauria de mirar-se la llei abans d'intervenir els mitjans públics '


  • Comparteix:

Mònica Terribas, a l'Arxiu Nacional de Catalunya

Mònica Terribas, a l'Arxiu Nacional de Catalunya

La periodista i presentadora d''El matí de Catalunya Ràdio', Mònica Terribas, assegura que no pot concebre una intervenció dels mitjans públics per part del govern espanyol i l'emplaça a 'mirar-se la llei abans'. Coincidint amb el rebuig a l'article 155 que han fet públic aquest dimecres Catalunya Ràdio, TV3 i l'ACN, Terribas ha visitat l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), convidada pels Amics de la Unesco, per parlar de la resistència social mobilitzada arran del conflicte amb l'Estat espanyol. En una entrevista a Cugat.cat, la comunicadora ha admès que els mitjans poden córrer el risc de deixar d'informar d'altres temes en un moment en que el procés ha capitalitzat l'actualitat.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista

-'Els mitjans públics fan la seva feina, la feien abans i la continuaran fent, i es deuen al seu Parlament, perquè hi ha una llei que garanteix la nostra diversitat i pluralitat'.

-'Val molt la pena que abans de fer una intervenció sobre els mitjans públics, el govern espanyol es miri la llei abans d'executar una intervenció cosa que atemptaria directament contra un dret fonamental que és el de la informació veraç, objectiva i diversa, que és el que fan els nostres mitjans des de 1983 i ho continuaran fent'.

-'No em puc ni imaginar que algú intenti canviar la nostra manera de treballar, no m'hi cap al cap. Nosaltres tenim una organització professional molt forta. Una intervenció, fora de les fronteres d'Espanya, no té precisament bona premsa'.

-'Jo no sé de què és capaç l'Estat. Jo, l'1-O, vaig quedar tan estorada com el 80% de la població. Per què el 155 els permet destituir càrrecs per decisió del govern d'Espanya. No sé què ens trobarem. Només sé l'actitud professional amb la qual treballem'.

-'Els atacs fan mal. I quan es juga amb el prestigi de carreres professionals de llarga trajectòria no fa gràcia. Però aquesta és la realitat que tenim i l'hem d'assumir'.

-'El que està passant no canviarà la manera de fer del periodisme dels mitjans públics. El que haurà de canviar és l'aproximació de l'Estat amb un problema que va més enllà dels mitjans públics o del que ells creuen que és l'independentisme a través dels mitjans públics'.

-'S'adonaran que hi ha una societat dempeus que s'autoorganitza i que no espera ni consignes dels Mossos, ni a les escoles o als mitjans. És una societat que ha entès quins són els seus drets i pensa defensar-los al carrer'.

-'El periodisme ha de continuar explicant què passa al carrer. No estem per fer resistència, estem per explicar el que passa. Una altra cosa és que ens convertim en un objectiu a abatre. Això és una altre qüestió'.

-'Quan hi havia crisi de què parlàvem? De la cultura? Estàvem penjats de la prima de risc i ara ho estem de la crisi política. També és molt difícil que se'ns escapi la realitat perquè la intervenció de l'economia catalana afecta les nostres polítiques socials'.

-'La història jutjarà si els polítics catalans i espanyols han estat a l'alçada'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.