Les castanyes, els panellets i les flors omplen la ciutat durant la Castanyada


  • Comparteix:

La Castanyada arriba a la ciutat amb nou paradetes de castanyes i moniatos i amb les pastisseries plenes de panellets i coques. També les floristeries estan a punt per Tot Sants i venen flors típiques de cementiri, com el crisantem i els clavells vermells. Els comerços preveuen bones vendes, tot i que els castanyers pateixen per si les altes temperatures d'aquests dies fan tirar enrere els clients.

Les pastisseries ja tenen a la venda tot tipus de panellets de diferents formes i gustos, però coincideixen que el que té més èxit, des de sempre, és el de pinyons. Des del Taller de Pa Serrajòrdia, la fornera Maria Redondo comenta que la novetat que elles proposen són els panellets de nabius. D'altra banda, la responsable de la pastisseria Sàbat, Laia Garcia, ha explicat que, tot i que actualment als nens els hi agrada més disfressar-se pel Halloween, a totes les cases sempre hi ha panellets.

Redondo / Garcia

Els panellets que més en venen són els de pinyons però tenim la novetat dels panellets de nabius / Tot i el Halloween, a les cases sempre hi ha panellets en aquestes dates.


Els protagonistes de la jornada, els castanyers, estan preocupats per les altes temperatures d'aquests dies. El castanyer de la plaça d'Octavià, Óscar Millán, té una parada més condicionada que la dels anys anteriors, ja que han preparat una caseta per aixoplugar-se de la pluja. Tot i així, Millán creu que els clients que s'acosten a comprar castanyes ho fan per tradició i no pas per escalfar-se.

Óscar Millán

Cada vegada fa més calor, la gent compra castanyes per tradició, no per escalfar-se les mans. Si fins i tot les gelateries encara estan obertes.


També tenen un paper important les floristeries de la ciutat, que tot i que no esperen tenir una gran pujada de vendes, ja tenen encàrrecs de clients que demanen rams per anar a vetllar els difunts al cementiri. Així ho ha explicat l'encarregada de la floristeria Blooms, Iris Sospedra, que també ha afegit que aquesta és una tradició de la gent gran i que amb els anys s'anirà perdent.

Iris Sospedra

Els meus clients són gent gran que compra per anar al cementiri, però crec que aquest costum s'anirà perdent.


Tots tres sectors comercials encaren la Castanyada amb ganes i il·lusió i esperen que les tradicions d'aquesta festa es mantinguin vives els anys vinents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.