Sant Cugat recorda l'evolució com a vila en el centenari de l'arribada del Ferrocarril


  • Comparteix:

L'exposició 'Al tren! Cent anys de ferrocarril a Sant Cugat' repassa com la vila va acabar sent ciutat i la vinculació del tren en aquesta evolució. A través de plafons explicatius, documents i objectes significatius com plànols i peces de roba i un audiovisual, la mostra dóna el tret de sortida al programa Patrimoni Viu i la Festa de Tardor. L'exposició es pot veure al Claustre fins al de febrer de 2018.

Durant la inauguració que ha tingut lloc aquest dijous s'ha posat de manifest la capacitat transformadora de la societat que té un mitjà de transport com el ferrocarril. Un dels comissaris de l'exposició, l'historiador Domènec Miquel, ha explicat quin ha estat el procés per donar-hi forma.

Domènec Miquel

Hem anat estació per estació perquè cadascuna correspon als districtes. La teoria de la 'vila jardí' diu que primer es construeix una estació i després el jardí; aquí vam fer-ho al revés.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat l'aportació del ferrocarril a l'evolució de Sant Cugat i ha animat tothom a visitar l'exposició.

Mercè Conesa

És una exposició única per aproximar-se al fenomen que la nostra ciutat quedés connectada amb el Vallès i Barcelona.


A l'acte també s'ha presentat el cupó commemoratiu que l'ONCE ha fet per celebrar l'efemèride.

Més propostes
Les activitats seguiran aquest cap de setmana amb un programa farcit d'activitats per a tots els públics amb les propostes de Patrimoni Viu. Una de les principals activitats serà diumenge, amb una cercavila pels carrers de la ciutat amb música, teatre amb actors vestits d'època, i dansa. La ruta començarà a la plaça Octavià i finalitzarà a la plaça Lluís Millet, on hi haurà un tren antic a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Cugat. L'ajuntament anima els ciutadans que vulguin a disfressar-se d'època i a afegir-se a la cercavila.

El programa d'actes del centenari del tren s'allargarà fins al juny amb una trentena d'activitats. Es pot consultar al web municipal i, com a novetat, també s'ofereix imprès en Braille a l'Oficina de Turisme i al Museu del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.