Cal Temerari deixa en suspens el Quinto arran de 'l'apropiació' del Cap d'any per part del consistori


  • Comparteix:

L'organització del Quinto aquest any penja d'un fil

L'organització del Quinto aquest any penja d'un fil

La comissió organitzadora del Quinto de Nadal i del Cap d'any avisa que 'no té decidit' si organitzarà el Quinto enguany després que l'Ajuntament hagi comunicat a l'entitat que la festa de Cap d'any anirà a càrrec de l'àrea de Cultura municipal. Des de Cal Temerari, organitzadors de la celebració els últims quatre anys, asseguren en un comunicat que el govern local 's'ha apropiat de la festa sense cap mena de justificació' i que es tracta d'una 'censura política'.

El membre de Cal Temerari Julià Mestieri ha explicat a Cugat.cat que encara no han decidit si mantenen el Quinto, ja que no podran organitzar com altres anys la festa de Cap d'any.

Julià Mestieri

El Quinto ja ens han dit que l'hem de fer menys dies. Per nosaltres el Quinto i el Cap d'any són un conjunt i ara mateix no tenim decidit fer el Quinto. Com que no podem fer el Cap d'any per motius polítics no tenim clar si hem de col·laborar amb l'Ajuntament per organitzar el Quinto.


Des de Cal Temerari asseguren que no hi ha cap precedent a Sant Cugat d'aquest tipus i que han 'refutat' a l'equip de govern tots els motius que els van donar per 'no deixar-los participar' en l'organització de la festa. Fins i tot, diuen, van proposar altres ubicacions, que fos coorganitzada, obrir-la a altres entitats, consensuar el seu contingut per adaptar-la a tots els públics i assumir les despeses logístiques. Davant de les negatives per part del consistori, la comissió considera que és per 'motius polítics'.

Julià Mestieri

No hi ha cap mena de precedent a Sant Cugat. No hi ha motius econòmics, no hi ha motius de contingut, per tant entenem que els motius són polítics. És difícil d'entendre per part nostra, ens han dit molts motius i tots els hem refutat.


Cal Temerari reivindica que van començar a organitzar la festa 'quan ningú ho feia'. Després d'encarregar-se'n els últims quatre anys consideren 'consolidada' la iniciativa, fomentant una celebració sense agressions masclistes, amb un determinat tipus de música i de consum i amb preus populars. En la darrera edició van assistir més de 700 persones.

La comissió del Quinto i de Cap d'any de Cal Temerari promourà a partir d'aquesta setmana accions públiques i manifestacions per criticar la decisió del consistori i fer campanya per 'reivindicar' la festa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.