El Comitè de Defensa de la República rebateja la plaça del Rei per plaça de l'1 d'Octubre


  • Comparteix:

Moment de la penjada del cartell

Moment de la penjada del cartell

El Comitè de Defensa de la República ha inaugurat aquest diumenge la plaça de l'1 d'Octubre, com ha rebatejat simbòlicament la plaça del Rei. El col·lectiu ha penjat una placa a una farola amb el nou nom en un acte reivindicatiu, diuen, que és per dir adéu a la monarquia i l'Estat espanyol i donar la benvinguda a la República.

La membre del comitè Aina Serra ha destacat a Cugat.cat que amb aquest 'gest simbòlic' volen posar en valor 'aquelles coses que fan que el poble sigui sobirà'.

Aina Serra

Volem posar valor a la nova República aquelles coses que ens fan ser un poble sobirà. La plaça del Rei representa una institució anacrònica i imposada de la qual la majoria de ciutadans no ens sentim còmodes.


En el manifest que el Comitè de Defensa de la República ha llegit aquest diumenge, el col·lectiu ha fet una crida a seguir mobilitzant-se per 'defensar una República que encara s'ha de construir' i ha criticat els partits que han donat suport a l'aplicació de l'article 155 i l'empresonament dels 'Jordis'. El manifest ha finalitzat explicant que han decidit rebatejar l'espai com a plaça de l'1 d'Octubre per recordar que 'malgrat la fortalesa de l'Estat' el 'poble unit aconseguirà construir un país que faci el món millor'.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.