El CDR talla la circulació de trens de FGC a Sant Cugat per exigir l'alliberament dels 'presos polítics'


  • Comparteix:

Una trentena de membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Sant Cugat ha tallat aquest divendres matí la circulació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en ambdós sentits al seu pas per la ciutat. Amb aquesta acció el comitè exigeix l'alliberament del vicepresident i els consellers cessats empresonats aquest dijous per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional (AN), Carmen Lamela.



La interrupció de la circulació ha començat poc després de dos quarts de vuit del matí, s'ha allargat durant 15 minuts i ha provocat retards de fins a 20 minuts. El membre del CDR Jaume Valls ha lamentat la decisió de l'AN i ha defensat l'actuació de l'entitat.

Jaume Valls

No entenem les detencions de polítics que l'únic que han fet és complir la voluntat d'un poble. Hem intentat molestar el menys possible, però enteníem que havíem de fer alguna cosa per donar veu al que està passant que és completament indigne en un estat democràtic.


Valls també ha demanat paciència a totes les persones que s'han vist afectades pel tall de les vies.

Jaume Valls

Penseu que Sant Cugat toca molt directament, Raül Romeva és veí de la ciutat i casteller dels Gausacs. Entenem que la gent que està enfadada vulgui sortir i queixar-se fent actes puntuals. No hem tallat el país ni hem parat la producció...


A la concentració els manifestats també han demanat que s'aturin els 'atemptats als drets i les llibertats del poble'. L'acció se suma a la cassolada a la plaça d'Octavià i a la cercavila pel centre de la ciutat que aquest dijous a la nit ha protagonitzat l'entitat.

Últimes mobilitzacions
La decisió de Lamela d'enviar vuit membres destituïts del govern a presó ha provocat més mobilitzacions a Sant Cugat. Aquest dijous a la tarda unes 3.000 persones es van reunir davant el consistori per exigir la llibertat dels empresonats i reivindicar el govern cessat com a poder legítim de Catalunya.

Els Gausacs van aprofitar l'ocasió per fer un pilar de quatre dedicat als 'presos polítics' i, en especial, a Raül Romeva, membre de la colla castellera.

Galeria: Imatges del tall dels FGC per demanar l'alliberament dels 'presos polítics'





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.