Sant Cugat viu la Trobada de Tintinaires de Catalunya 'més massiva'


  • Comparteix:

Sant Cugat ha acollit aquest diumenge la Trobada de Tintinaires de Catalunya 'més massiva' viscuda fins ara, segons l'entitat organitzadora, 1001, Associació Catalana de Tintinaires, que ja ha impulsat 13 edicions. L'esdeveniment, que ha tingut lloc a la plaça d'Octavià al matí i a la Casa de Cultura a la tarda, ha donat la benvinguda a la ciutat a Tintín i al capità Haddock amb una cercavila i més d'una desena d'activitats, que han aplegat petits i grans per reviure les aventures de l'emblemàtic personatge belga.

La trobada tintinaire se celebra cada any en una ciutat diferent del país. El secretari de 1001, Associació Catalana de Tintinaires, i organitzador de la trobada, Miquel Puig, ha explicat a Cugat.cat que estan molt 'satisfets' d'haver-la fet enguany a la ciutat pel caràcter juvenil del municipi.

Miquel Puig

És la ciutat dels nens per excel·lència de Catalunya. Des de l'associació crèiem que s'havia de fer en una ciutat com aquesta.


Tant petits com grans han agraït l'arribada de Tintín i Haddock a Sant Cugat per totes les emocions que els han aportat les seves aventures.

Participants

He llegit els seus llibres i vist les seves pel·lícules. Estic mol content de ser aquí. / És molt interessant, ensenya molt sobre la condició humana. / M'agrada molt el Tintín perquè m'agrada el Milú. / Perquè viu moltes aventures i fa molta gràcia. / Perquè m'agrada molt investigar i a ell també.


Entre les activitats desenvolupades, hi ha hagut un taller de còmics per a infants, una gimcana tintinaire i un concurs de gossos solidari en què Tintín ha buscat el seu millor amic caní i en què per cada gos participant l'obra social La Caixa ha donat 10 euros a la protectora El Cau Amic.

La festa també ha comptat amb un pregó del periodista i membre de l'entitat tintinaire Salvador Cot, que ha tingut un record pel conseller cessat Josep Rull, també membre de l'entitat i empresonat des de dijous.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.