En custòdia Ponsatí i la resta de membres del govern cessat a Brussel·les


  • Comparteix:

Puigdemont i els consellers cessats a Brussel·les / Foto: ACN

Puigdemont i els consellers cessats a Brussel·les / Foto: ACN

La santcugatenca Clara Ponsatí i la resta de membres del govern cessat que estan a Brussel·les, amb el president Carles Puigdemont al capdavant, es troben en custòdia de la Fiscalia belga. Els dirigents catalans s'han presentat aquest diumenge al matí davant les autoritats policials. El jutge belga ha de respondre a l'ordre internacional de la justícia espanyola de detenció del president i els consellers i si els manté arrestats mentre no arriba a un dictament. El president i els consellers cessats declaren aquesta tarda davant d'un jutge d'ofici.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els quatre consellers que l'acompanyen -Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret- s'han lliurat a la policia belga acompanyats pels seus advocats. D'aquesta manera, volen demostrar la seva cooperació voluntària amb la justícia belga.

Segons ha informat el el portaveu de la Fiscalia de Brussel·les, Gilles Dejemeppe, 'aquesta tarda, les cinc persones involucrades seran escoltades pel jutge que en 24 hores decidirà què han de fer'. Les opcions passen per la detenció en compliment de l'ordre europea d'arrest dictada per l'Audiència Nacional, la llibertat sota fiança o, fins i tot, el rebuig de l'arrest. La decisió ha de ser abans de les 09.17 hores de demà dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.