El món polític eleva la tasca d'Àngel Casas com a primer alcalde de la democràcia de Sant Cugat


  • Comparteix:

El món polític local lamenta la mort d'Àngel Casas, primer alcalde de l'etapa democràtica a Sant Cugat. Els representants dels grups municipals amb presència al ple han reconegut la tasca de Casas al capdavant del consistori i han destacat el seu tarannà de consens. La política local també ha tingut un record per la lluita ecologista que Casas ha reivindicat a la ciutat i la seva vinculació amb entitats com l'Ateneu i Pericos de Sant Cugat.

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha tingut un record pel vincle de l'exalcade amb la ciutat més enllà del seu paper al capdavant de l'Ajuntament.

Núria Gibert

Destaquem sobretot el compromís social que va tenir sempre. Va deixar la institució però no va deixar de fer activisme, sobretot molt vinculat a l'ecologisme i les energies renovables. Destacar-ne l'esperit col·laborador i de comunitat.


Des del PDeCAT-Demòcrates, la portaveu Cristina Paraira, ha destacat la figura de Casas com a primer alcalde de l'etapa democràtica.

Cristina Paraira

És un dia trist. Perdem un referent polític que va ser constructor de la democràcia als ajuntaments. Va ser una persona implicada fins al final amb projectes importants de sostenibilitat i va estar fins l'últim moment al peu del canó.


El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha explicat que va tenir l'oportunitat de conèixer Casas fa dos mesos quan el portaveu municipal del PSC, Pere Soler, li va presentar.

Aldo Ciprian

M'han parlat molt bé de l'Àngel Casas. M'han dit que era una persona molt propera a la ciutadania, trempat i molt honesta. Un home de paraula, m'han definit. Crec que perdem una gran persona i sobretot un gran referent socialista.


Des d'ERC-MES, Mireia Ingla també han lamentat la pèrdua i han recordat el paper d'Àngel Casas com a primer alcalde de la democràcia de Sant Cugat. Ingla ha destacat el tarannà 'd'esquerres i catalanista' de Casas i ha posat sobre la taula la seva lluita ecologista.

Mireia Ingla

S'ha de remarcar el seu compromís amb el medi ambient que en aquests darrers anys ha estat d'una forma molt explícita. La millor manera per retre-li homenatge des de l'Ajuntament és complint totes les propostes, moltes de les quals van venir amb el seu suport des del punt de vista ambiental, que el ple ha aprovat.


El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha destacat la 'figura de consens' de Casas i la seva lluita contra el canvi climàtic.

Ramon Gutiérrez

Creiem que era una persona dialogant, lluitadora fins a l'últim minut, i això ho demostra amb la seva lluita recent contra el canvi climàtic. Tot l'escalf a la família i una forta abraçada a tota la gent d'esquerres de la ciutat que avui hem perdut un important referent.


Álvaro Benejam, portaveu del PP, ha donat el condol a familiars, amics i als companys del PSC i ha recordat el vincle de Casas amb entitats locals.

Álvaro Benejam

Era una persona molt coneguda per tots a Sant Cugat. Va ser el primer alcalde de la democràcia i això té un plus de mèrit, justament per les circumstàncies. Donar el condol com a PP al PSC, però també a les entitats a les quals ell estava vinculat com Pericus de Sant Cugat i l'Ateneu.


El portaveu municipal del PSC, Pere Soler, ha ressaltat el valor d'Àngel Casas pel PSC i ha recordat el seu paper com activista veïnal abans d'arribar a l'alcaldia.

Pere Soler

Era una persona arrelada que tot i que el 1983 va deixar de ser alcalde va continuar la seva tasca, darrerament molt vinculada als projectes de sostenibilitat. Ells empre deia que tot allò que s'aconseguia a nivell de sostenibilitat havia de revertir directament sobre la ciutadania i sobre la ciutat.


Soler ha agraït les mostres de suport de la resta de grups municipals i dels ciutadans cap al partit socialista.

Aquest dimarts a la tarda l'Ajuntament habilitarà un espai amb un llibre de condolences perquè tothom qui vulgui pugui expressar el seu condol.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.