3.000 santcugatencs clamen davant l'ajuntament per 'l'alliberament immediat dels presos polítics'


  • Comparteix:

Unes 3.000 persones han omplert aquest dimecres la plaça de la Vila per exigir 'l'alliberament immediat dels presos polítics' i per refermar 'el compromís amb la República catalana' i amb el 'govern legítim' de la Generalitat. La concentració, convocada per l'ANC i Òmnium amb motiu de 'l'aturada de país', també ha servit per lamentar l'arrencada de la pancarta 'Llibertat Presos Polítics' aquest dilluns en una manifestació unionista davant l'ajuntament. De fet, des de l'equip de govern s'ha recordat que el missatge es tornarà a penjar properament.

El seguiment de l'aturada convocada per les entitats sobiranistes i de la crida a la vaga general per part de de la Intersindical-CSC s'ha fet notar, sobretot, amb els talls a les vies de comunicació del país. El membre de l'ANC i Òmnium Joan Aguilà ho ha posat en valor malgrat que els sindicats majoritaris no s'hagin sumat.

Joan Aguilà

El fet que els sindicats majoritaris no s'hi hagin sumat han fet que l'aturada no hagi estat massiva. Tot i així fem una valoració positiva de les accions que s'han fet.


A Sant Cugat, milers de persones han acudit a la concentració amb proclames de llibertat per als 'presos polítics', així com reclamant l'acció d'Europa. Alguns d'ells han expressat a Cugat.cat les seves motivacions per protestar.

Assistents

Demanem llibertat per als presos polítics. / Denunciem la ingerència de l'Estat espanyol. / Protestem sense fer mal ningú. / Demanem que Europa ens ajudi.


A la manifestació han assistit membres del PDeCAT, Demòcrates de Catalunya, la CUP, ERC, MES, ICV-EUiA i del Comitè de Defensa de la República (CDR). Precisament, des de la delegació local del comitè, gairebé una cinquantena de persones s'han dirigit a les fronteres del país per tallar l'AP7 i la N-340, al sud, i la N-152, al nord, i contribuir a la vaga general.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.