Sant Cugat se suma al Dia Mundial contra l'Alzheimer


  • Comparteix:

Les activitats ja van començar dissabte amb una tómbola benèfica

Les activitats ja van començar dissabte amb una tómbola benèfica

Avui dimarts, 21 de setembre, es celebra el Dia Mundial contra l'Alzheimer, i Sant Cugat hi participa activament. D'una banda, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alhzeimer ja va començar les activitats dissabte amb una tómbola benèfica. De l'altra, el col·lectiu CAVIS tindrà avui durant tot el dia una taula informativa a la plaça doctor Galtés. Les activitats s'allargaran encara fins el 3 d'octubre, amb una conferència i un concert.

L'objectiu principal de les activitats que s'estan celebrant durant aquesta setmana a la nostra ciutat és informar als ciutadans sobre què és l'Alzheimer i conscienciar la població envers aquesta malaltia.

Aquest és precisament l'objectiu de la taula informativa que, durant tot el dia, tindrà CAVIS a la plaça doctor Galtés. Des de la Coordinadora Interinstitucional d'Atenció a l'Ancianitat, Josep Maria Muntaner, insisteix en que la celebració del Dia Mundial contra l'Alzheimer pot aportar aspectes molt positius vers la conscienciació de la població.

Josep Maria Muntaner

És una manera de cridar l'atenció, una manera positiva d'interferir, d'intervenir i de relacionar-se amb tot l'entorn social.


D'altra banda, la delegació local de l'Associació de Familiars amb Malalts d'Alzheimer ja va organitzar dissabte passat una tómbola que va ser tot un èxit, i té programats encara diversos actes que han de servir per acostar aquesta malaltia a tota la població i ajudar, especialment, els familiars de les persones afectades. Així ho ha explicat Isabel Martínez, presidenta de la delegació local de l'AFAB.

Isabel Martínez

Tots els actes són gratuïts per què volem que les persones que ho necessitin, els familiars dels malalts, tinguin tota la informació possible.


El proper dia 28, aquesta entitat oferirà una xerrada sobre donació de teixits neuronals a la casa de Cultura, a càrrec de la doctora Cardoso de l'Hospital Clínic, i el dia 3 d'octubre es celebrarà un concert de quartet de cordes a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels.

A més, coincidint amb el Dia Mundial contra aquesta malaltia, a partir d'avui es podrà trobar a les llibreries l'obra "Demències i malaltia d'Alzheimer", escrit pels doctors Josep Deví i Joan Deus,



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.