Sant Cugat, present a l'Smart City Expo World Congress


  • Comparteix:

Imatge de l'edició anterior de la trobada / Foto: Smart City Expo World Congress

Imatge de l'edició anterior de la trobada / Foto: Smart City Expo World Congress

L'Ajuntament està present a l'Smart City Expo World Congress, que té lloc al recinte de la Gran Via de la Fira de Barcelona entre aquest dimarts i dijous. La ciutat participarà amb l'estand que habilita la Diputació de Barcelona i també exposarà la seva experiència en ciutats intel·ligents a diferents xerrades i ponències.

L'Smart City Expo World Congress és la fira del sector de les ciutats intel·ligents més important a àmbit internacional. Enguany està prevista la participació de 700 ciutats, 675 expositors i 420 ponents, i l'assistència de més de 17.000 visitants.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, ha explicat què oferirà l'ajuntament en aquesta trobada.

Joana Barbany

Bàsicament exposarem allò que fem en temes d'open data i big data. També l'smart city aplicada a serveis urbans.


Barbany també ha avançat que el repte ara mateix per a Sant Cugat és el pas de ciutat intel·ligent a ciutat innovadora.

Joana Barbany

Estem treballant la transformació de l'smart city a ciutat innovadora. Vol dir tenir una visió més àmplia del concepte smart. Fins ara es limitava molt a la tecnologia i estem fent una evolució cap a la ciutat innvadora.


Sant Cugat, que ubica estand propi cada dos anys i per tant enguany se suma al de la Diputació de Barcelona, participarà a diferents taules rodones vinculades al big data i els serveis urbans. És el cas de l'activitat 'Modern Technologies for Smart Cities: Bilbao, Sant Cugat and Terrassa 2017', que ha tngut lloc aquest dimarts.

Il·luminació intel·ligent
L'empresa de gestió i manteniment de l'enllumenta públic Citelum exposarà l'experiència de Sant Cugat com un dels models del seu negoci. Segons la companyia, amb la implementació dels sistemes de solucions lumíniques, amb 340 punts amb il·luminació led amb regulador sensor, la ciutat ha estalviat un 30% en despeses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.