L'Ajuntament farà concentracions mensuals en contra de la violència de gènere


  • Comparteix:

La iniciativa compta amb la col·laboració dels grups de dones del municipi

La iniciativa compta amb la col·laboració dels grups de dones del municipi

Sensibilitzar la població sobre la problemàtica de la violència de gènere i mostrar el rebuig vers aquests fets són els objectius de les concertacions mensuals que farà, a partir d'aquest mes, l'Ajuntament. La primera serà el proper dilluns 27 de setembre i la intenció és que el dia 25 de cada mes, tots aquells ciutadans que vulguin donar suport a aquesta iniciativa es reuneixin a la Plaça de Barcelona i participin en les concentracions silencioses.

Aquestes concentracions es començaran a fer el 27 de setembre, tot i que la intenció és fer-les els dies 25 de cada mes perquè el 25 de novembre és el dia mundial contra la violència domèstica. Quan el dia 25 sigui diumenge o festiu, la concentració es traslladarà al primer dilluns disponible. La regidora d'Acció Cívica i Igualtat, Marta Subirà, explica com es faran aquestes concentracions i com es pretén donar suport a totes aquelles dones que estan patint en silenci.

Marta Subirà

La idea és que cada 25 de mes es faci una concentració oberta a tothom, silenciosa, per recordar que cada dia hi ha dones que són víctimes de maltractament.


Aquestes concentracions compten amb el suport de diversos grups de dones que habitualment col·laboren amb l'ajuntament en campanyes com aquesta, com és el cas d'Atena Dones de Sant Cugat. La presidenta d'aquesta associació, Carme Larraburu, anima tothom a participar-hi.

Carme Larraburu

És una xacra social molt important i que implica tothom, no només a les dones, ja que té a veure amb la violència de la nostra societat.


Des d'Atena, però, desitgen que les concentracions no s'acabin el 25 de novembre, dia mundial contra la violència domèstica, sinó que tinguin continuïtat. Per aquest col·lectiu, aquesta iniciativa no pot ser temporal, i no només hi ha d'haver sensibilització, sinó que també s'ha de fer una anàlisi per conèixer les causes d'aquesta problemàtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.