L'Eurofitness disposarà a finals de l'any vinent d'un sistema pilot d'acumulació d'energia


  • Comparteix:

La piscina de l'Eurofitness / Foto: Eurofitness

La piscina de l'Eurofitness / Foto: Eurofitness

La coberta de l'Eurofitness tindrà, a finals de l'any vinent, un sistema per millorar l'eficiència energètica durant tot l'any a l'equipament, concretament a la piscina gran. Es tracta d'una iniciativa que forma part de Chess Set Up un projecte del qual Sant Cugat, Manlleu i la britànica Corby són ciutats pilot i que consisteix en la implementació de sistemes d'emmagatzematge d'energia tèrmica de plaques solars per fer-la servir en moments de menys producció. Tot plegat s'ha presentat aquest dimecres a l'Smart City Expo World Congress, que té lloc a Barcelona fins a aquest dijous.

El pavelló que acull el gimnàs municipal recull les característiques necessàries per acollir el projecte: per una banda té una necessitat assumible, com és donar calor a la piscina, i de l'altra, un espai adient per situar els dipòsits d'acumulació d'energia, el soterrani. Mikel Monclús, de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, un dels 'partners' del projecte, n'ha explicat els detalls.

Mikel Monclús

Posarem a la coberta panells híbrids per generar energia tèrmica. Al soterrani hi ha un espai per posar un dipòsit d'acumulació i unes bombes que donaran servei a la piscina.


Chess Set Up té la implicació de Veolia, Eurogrant, Edenway, Wattia, Electric Corby, Wansdronk Architektuur, l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, BCNEcologia, Lavola, la Universitat de l'Ulster i de l'Ajuntament de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.