Refugees Welcome porta els dos primers refugiats a Sant Cugat i demana més suport a l'administració


  • Comparteix:

La plataforma ciutadana Refugees Welcome s'ha presentat aquest dijous a Sant Cugat amb l'objectiu de donar a conèixer la tasca que fan i seguir coordinant-se amb l'Ajuntament i la resta d'entitats socials per promoure l'acollida de refugiats. Aquest col·lectiu d'abast europeu fa de pont entre refugiats en tràmits d'asil i famílies que volen acollir i ofereixen habitacions en lloguer social, tenint en compte trets i afinitats comunes que facilitin la convivència. Sant Cugat és la primera ciutat fora de Barcelona que acull refugiats, concretament dos, gràcies a aquest programa.

Refugees Welcome es va reunir amb l'Ajuntament a principis d'estiu i van 'establir una bona col·laboració' segons l'entitat, que ara espera resposta a una proposta per materialitzar la condició de Ciutat Refugi que ostenta Sant Cugat. El coordinador de Refugees Welcome a Catalunya, Jaume Buch, ha recordat que fins l'arribada del programa a la ciutat encara no s'havia acollit cap refugiat i per això demana el suport de l'administració.

Jaume Buch

Demanem el suport de les administracions, també a nivell local. Hi ha molts serveis que aquestes persones necessiten, suport per buscar feina o per fer cursos de llengua, per exemple.


Un dels refugiats que va arribar a Sant Cugat aquest estiu és José Napoleón, que fa gairebé dos anys va arribar a l'Estat espanyol fugint d'El Salvador i que explica així la dificultat de trobar habitatge.

José Napoleón

Per nosaltres és difícil trobar habitació en un país nou. Hi ha milers d'habitacions però ningú vol saber res de signar contractes.


El programa no només posa en contacte els refugiats amb les famílies d'acollida sinó que també facilita la figura d'una persona que fa de vincle entre els dos i promou l'integració del refugiat en el teixit social i laboral. Una de les dues persones que fan actualment aquest rol a Sant Cugat, Assun Reyes, insisteix en el problema de l'habitatge.

Assun Reyes

Sant Cugat té el problema de l'accés a la vivenda. Segurament per aquesta raó no hi havia refugiats. Tot el que s'havia preparat no s'ha fet efectiu.


L'acte de presentació, organitzat per QgatSud i l'Assemblea de Refugiats de Sant Cugat ha tingut lloc a Cal Temerari i hi ha assistit una vintena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.