Alumnes santcugatencs aprenen a circular a la Caravana de l'Educació Vial de la Fundació Mapfre

Societat

Publicat el 17/nov/17 per Albert Prat

La Fundació Mapfre, amb el suport de l'Ajuntament, ha portat aquesta setmana la Caravana de la Seguretat Vial a la ciutat, a l'Avinguda del Pla del Vinyet. Des del dilluns, els escolars santcugatencs s'han format en classes teòriques sobre el comportament a la carretera com a conductors, passatgers i vianants i ho han pogut aplicar en un circuit de karts.

Una de les monitores de l'activitat, María Cámara, ha explicat a Cugat.cat que la primera experiència dels nens circulant com a conductors a vegades els costa una mica.

María Cámara

Al final són nens i molts estan atents a aturar-se a l'stop i seguir els senyals, però és veritat que estan en edats molt primerenques.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La Policia Local veu la iniciativa com un complement a la formació que ja fa a les escoles, com ha detallat l'agent del cos Siscu López.

Siscu López

Estan començant des de P5 les classes i quan arriben aquí se n'adonen ben bé de com ho han de fer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els nens, per la seva banda, aprecien també el component lúdic de la proposta i entren en contacte per primera vegada amb alguns senyals.

Bateria Nens

Ens estan ensenyant com hem de conduir un cotxe i els senyals. / Al principi m'ha costat però al final m'ha agradat. / Quan hi havia un stop havíem de parar i mirar i als semàfors havíem de parar una estona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La Caravana de la Seguretat Vial és una iniciativa que recorre tota la Península Ibèrica.