Rebuig unànime del ple de Sant Cugat a la violència masclista


  • Comparteix:

Cartell de la iniciativa / Foto: Institut Català de les Dones

Cartell de la iniciativa / Foto: Institut Català de les Dones

L'Ajuntament s'ha adherit al manifest unitari del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones que es commemora aquest dissabte per condemnar aquesta xacra social. En un discurs dirigit directament a violadors, abusadors, assetjadors i maltractadors, el text reivindica que la violència masclista és un problema de tothom, homes i dones, i reclama la necessitat de construir una societat que no toleri la violència masclista.



ESCOLTA-HO

El text, promogut per l'Institut Català de les Dones (ICD) i obra de la periodista santcugatenca Mònica Planas, també s'adreça a aquells que callen, als mitjans de comunicació i professionals de l'audiovisual, publicistes, empresaris de l'oci nocturn, i als professionals de la judicatura, l'advocacia, la medicina forense i els cossos policials. El text posa sobre la taula que 'encara vivim en una cultura masclista que ha normalitzat les conductes delictives contra les dones'.

En aquest sentit, interpel·la cada sector en la seva parcel·la a prendre consciència del problema i actuar 'contra la perpetuació de la cultura masclista, que sexualitza, cosifica i sotmet les dones', i treballar per l'eradicació de les pràctiques que contribueixen a 'banalitzar les agressions, estigmatitzar les víctimes i justificar els comportaments dels maltractadors i assassins'.

Els grups municipals han llegit per torns el manifest, un fet que l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït al final del debat.

Mercè Conesa

Com a alcaldessa els vull dir que el plenari ha fet un gran pas, sumar-se tots a aquesta declaració que segurament és la més incisiva, la més dura, que mai hem fet en aquest plenari. Estic molt orgullosa de tots vostès, moltes gràcies.


Per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, l'ICD promou una acció de sensibilització a través de les xarxes socials amb el lema 'Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTambé', que té l'objectiu d'acompanyar i posar en valor la iniciativa de moltes dones a àmbit internacional que han fet un pas endavant han denunciat públicament les violències sexuals amb l'etiqueta #MeToo.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.