El projecte Tres Soles per ajudar infants bolivians sense sostre comença a buscar suports a Sant Cugat


  • Comparteix:

Moment de la presentació del projecte

Moment de la presentació del projecte

L'escriptor suís Stefan Gurtner ha presentat aquest dissabte a Sant Cugat el seu projecte personal Tres Soles amb l'objectiu d'activar una xarxa solidària de suports particulars. La iniciativa Tres Soles neix fa 30 anys amb un viatge de voluntariat de Gurtner a Cochabamba (Bolívia) per ajudar els nens i els joves bolivians sense sostre i amb risc d'exclusió social. L'escriptor suís ha escollit Sant Cugat per començar a demanar col·laboracions, però la intenció és presentar el projecte a més municipis del territori català.

Un dels vincles de Stefan Gurtner amb Sant Cugat són membres de l'organització d'escriptors PEN català, una plataforma per a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores dels territoris de parla catalana. La santcugatenca Esther Buscallà, responsable de l'activitat conjuntament amb el seu marit, ha explicat a Cugat.cat la intenció de crear una xarxa solidària de suports al projecte.

Esther Buscallà

És el primer cop que ens visita i volíem aprofitar per muntar una xarxa de suport tant a través d'escriptors del PEN català que viuen a Sant Cugat i ell ja coneixia, com amb amics que estan interessats en projectes de Bolívia, ja que no és l'únic que hi ha a Sant Cugat.


El projecte Tres Soles està format principalment per tres iniciatives. D'una banda la residència autogestionada per a nens i joves sense sostre d'entre cinc i 18 anys, de l'altra el grup de teatre de caràcter pedagògic Ojo Morado, premiat a diversos països llatinoamericans, i finalment, la residència d'estudiants Luis Espinal, per a 25 joves amb problemes físics o socials. Durant la presentació, Gurtner ha llegit un fragment d'un relat seu sobre part de la seva experiència a Cochabamba, ha mostrat fotografies i un documental enregistrat pels mateixos nens i joves bolivians, i ha explicat els beneficis de l'educació a través de l'art i la creativitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.