Sara Terraza i els Saltors posen música al disc de La Marató d'enguany contra les malalties infeccioses


  • Comparteix:

La cantautora Sara Terraza i els guitarristes Saltors / Foto: Web dels artistes

La cantautora Sara Terraza i els guitarristes Saltors / Foto: Web dels artistes

Els guitarristes Saltors i la cantautora Sara Terraza són els músics santcugatencs que posen el seu gra de sorra a 'El disc de La Marató' d'enguany. Els artistes locals es posen al servei d'aquesta causa que en aquesta ocasió està dedicada a les malalties infeccioses, causants d'una de cada tres morts al món. La tretzena edició del disc es posarà a la venda el diumenge 3 de desembre, al preu de 10 euros, amb tots els diaris d'àmbit català i amb una tirada de 200.000 còpies. A partir del mateix dia també es podrà comprar el disc en format digital a iTunes.

Els germans Saltors posen el so de les seves guitarres a 'Quan t'enyoro', versió de 'When I need you' d'Albert Hammond i Leo Sayer, que interpreten al costat de la cantautora de Piera Saidax.

De fet, és la tercera vegada que els Saltors participen al disc. El 2006 ho van fer per primer cop amb La Porta dels Somnis quan van interpretar 'Llàgrimes al cel' amb el Jofre Bardagí. El 2012 amb el mateix grup i formant equip amb Miguel Bosé i l'Orfeó Català van enregistrar una versió de la cançó 'Tornarem' de Lax'n'Busto. Enguany és la primera vegada que els germans col·laboren al disc com a Saltors, un fet que els fa 'molta il·lusió'. Ho ha explicat a Cugat.cat Oriol Saltor.

Oriol Saltor

Hi ha molts artistes i tothom vol participar-hi perquè li fa il·lusió. El fet que continuem nosaltres és un reconeixement i nosaltres estem encantats. Tampoc és habitual que hi hagi grups instrumentals com nosaltres, normalment els artistes que hi participen tenen veu, encara és més difícil.


Per la seva part, Sara Terraza formarà equip amb el trio WoM i Funkystep & The Sey Sisters per cantar una versió de 'Many Rivers to Cross' de Jimmy Cliff, Joe Cocker i UB40, anomenada 'Els rius del món'. La santcugatenca considera que la col·laboració amb els altres artistes ha estat 'molt enriquidora' i diu que participar ha sigut 'un honor'.

Sara Terraza

És molt especial, és un honor. A part de poder conèixer i compartir estones amb grans músics, la causa ho val.


L'àlbum reuneix per primera vegada 19 vells èxits. També és el primer cop en la història que totes les cançons s'han adaptat al català, excepte les dues que ja ho eren originalment i el tema instrumental que forma part de la banda sonora de l'espot de La Marató. El treball també ha suposat que 11 artistes s'estrenin cantant en català.

La cita de La Marató és el 17 de desembre. Els donatius es poden fer durant tot a l'any a través d'internet i dispositius mòbils al web de la iniciativa, als caixers automàtics de CaixaBank o per transferència bancària.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.