Romeva al·lega que el govern no va actuar després del 155 en el recurs d'apel·lació


  • Comparteix:

Romeva, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Romeva, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

La defensa de l'exconseller santcugatenc Raül Romeva, com la de la resta d'exmembres del govern empresonat, ha presentat aquest dimarts els recursos d'apel·lació contra l'empresonament davant l'Audiència Nacional (AN). Demanen quedar lliures o mesures cautelars alternatives a la presó argumentant que el govern no va seguir actuant després de l'aprovació del 155, tot i que eviten dir explícitament si l'acaten. Així, els advocats defensen que no hi ha risc de reiteració delictiva.

La defensa sosté que els investigats van acudir a l'AN com a exconsellers, tot i afegir que ostenten la 'legítima i democràtica condició de membres del govern de Catalunya'. Recorda que després de l'aprovació del 155 's'ha produït la dissolució del Parlament amb l'objectiu' de 'participació en el procés electoral'.

Els advocats recullen que la querella de Fiscalia ja situa la declaració d'independència com a culminació d'un 'suposat pla' en què no hi ha escenari de reiteració i atribueix a la citada declaració un 'valor estrictament polític'. Pel que fa a les acusacions de rebel·lió i sedició, es considera que 'la debilitat argumental d'aquesta tesi acusatòria és absoluta'.

Els familiars creen una associació
Els familiars dels 10 'presos polítics' -els líders de l'ANC i Òmnium i el govern destituït-, de Carles Puigdemont i dels quatre consellers cessats, entre ells la santcugatenca Clara Ponsatí, a Brussel·les han presentat aquest dimarts l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), amb la qual pretenen canalitzar tots els 'suports' i donatius que rebin. La principal despesa que sufragaran serà per als desplaçaments dels familiars i dels mateixos implicats en cas d'anar a declarar a Madrid. Com ha detallat l'esposa de Raül Romeva, Diana Riba.

Diana Riba

L'esforç més gran econòmic és el tema dels desplaçaments. Si els presos s'han de desplaçar a declarar o nosaltres a visitar els presos.


L'entitat ha posat en marxa Adretscivils.cat. Els socis són únicament els familiars directes dels 15 'presos polítics i exiliats', però han creat també la figura de 'l'amic de l'ACDC', per fer aportacions i pagar una quota anual o mensual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.