El consorci de la Unió i els llogaters del bar arriben a un acord per deixar-lo lliure mentre durin les obres


  • Comparteix:

El consorci públic-privat de la Unió i la llogatera del bar de l'edifici han signat aquest dijous l'acord de suspensió del lloguer per deixar lliure l'establiment i desencallar així el projecte de la nova seu de l'entitat. Amb la signatura, les obres podran començar l'última setmana de l'any, quan els llogaters del bar abandonin les instal·lacions. A canvi, rebran una indemnització de 50.000 euros i podran complir el seu contracte, vigent fins al 2023, quan acabin les obres.

Després de diverses dates anunciades, la de finals de 2017 va ser l'última que l'Ajuntament va posar sobre la taula per començar la reforma de la Unió. Amb aquest compte enrere i la impossibilitat de completar l'obra aquest mandat, el Consorci Local Ajuntament-La Unió Santcugatenca s'havia marcat com a prioritat salvar l'escull més prioritari: la negativa de la llogatera del bar a desocupar l'espai.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha expressat a Cugat.cat la satisfacció per l'acord.

Carmela Fortuny

Estem molt contents per la ciutat, per les entitats que formen part de la Unió, perquè veuen un pas ferm en aquest projecte. I molt contents perquè la ciutat, abans de dos anys, tindrà un nou equipament important.


Les negociacions, que s'han allargat durant més d'un any, han culminat amb un acord que compensarà a l'arrendatària, Yuan Pan, amb 50.000 euros pel període en què no podrà disposar de les instal·lacions, a les quals podrà retornar quan acabin les obres per complir amb el contracte, que acaba el 2023.

El president de la Unió i vicepresident del consorci, David Pujol, ha celebrat que cap de les parts implicades en aquest procés hagi defallit per intentar tirar endavant el projecte.

David Pujol

En cap moment cap de les parts del consorci ens hem plantejat tirar enrere. Cada obstacle l'hem acabat superant.


Una vegada lliures les instal·lacions, ja es poden posar en marxa les obres, que estava previst que acabessin abans del final de mandat però que s'allargaran fins a final del 2019. La mesa de contractació ha proposat adjudicar les obres a Constructora de Calaf per valor de 3,5 milions més IVA, en obtenir la major puntuació del concurs públic. L'adjudicació de les obres s'aprovarà via decret d'alcaldia, segons una acta del consell executiu del consorci a la qual ha tingut accés Cugat.cat.

Suspensió del contracte
La suspensió del contracte de lloguer és una figura que el consorci ha treballat els serveis jurídics del consistori i que permet extingir el contracte durant un temps determinat i reprendre'l per completar-lo una vegada acabi el termini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.